1. şu sıralar twitter'de 35 bin tweet ile ilk sıraya yerleşmiş olan etikettir. neden açılmış diye soracak olursanız "ensar vakfının korunması hakkındaki akp'li vekilin açıklamasına tepki olarak " desek doğru olur.

    yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için edit : akpli vekile ve çocuğa tecavüze karşı açılmış bir hashtag.

    (bkz: 21 mart 2016 akp muğla milletvekili nihat öztürk'ün açıklaması)
    mert
  2. an itibariyle 50 bin tweete ulaşmıştır, bu alçakça sözlere karşı bu hızlı karşı duruş gerçekten güzel.
  3. çocuk tecavüzlerinin üstünün örtülmesini engellemek adına yapılan güzel bir etkinliktir. ancak ne kadar etkili olacaktır ülkemizde orası muallaktır.
    zepur
  4. hashtage karşılık dünyaya afişe oluyoruz diyenler var bir de! bak bak.. nasıl bir pür-i pak ülke ki imajımız zedelenmesin aman.

    sayı önemli değil ister 1 ister 45. çocuk ya çocuk! nasıl bir empati, zeka yoksunluğu bir insana böyle bir cümle kurdurabilir aklım almıyor sözlük, öfkem dinmiyor.
  5. aa twitter ı açmışlar dedirten başlık (!)
  6. an itibari ile 200.000 twite ulaşmış hashtag destek verelim susmayalım en azından bu sefer unutmayalım sevgili sözlük a'yı b'yi bırakıp dinci solcu ayrımı yapmadan bu insanlık suçunun üstüne gidelim masum bedenlerin masum canların yanmasına belki birazcık engel olabiliriz.

    #stopchildrapeinturkey
  7. ensar vakfı rezilliğinin örtbas edilmesine karşı durmak için destek verdiğim hareket. (bkz: up)
    bbs
  8. #stopallkindofrape
  9. edit: okuduğunu anlamaktan aciz kişiler için zülfüyare dokunacağı belli de umrumda değil.
    bununla birlikte yanlış yaklaştığım yerleri düzeltmek ve aksini ispatlamak isteyenler lütfen çekinmesin.

    öncelikle şunu söyleyelim. kim, hangi isim altında nasıl yaparsa yapsın dibine kadar lanetlenecek, tiksinilecek, ayaklar altına alınacak bir eylem hakkında açılmış hashtag.
    aşağıya yazdıklarımın doğru okunması açısından tekrar ediyorum: bu olayda ihmali olan, ortaya çıkan kişilerin, kurumların ve bilumum yapının allah da insanlar da belasını versin.
    bununla birlikte doğru bilinen yanlışları da düzeltmekte fayda var:

    1. ensar vakfında yıllar evvel gönüllü olarak 5 ay çalışmış ancak ayrılmış ve daha sonra vakfın hiçbir çalışmasında görev almamış bir pisliğin yaptığı iğrençlik hakkında açılmış hashtag.

    2. hakkında gizlilik kararı bulunan bir soruşturma hakkında bilgi talep edilen bir hashtag.

    3. 600 sene hapis cezasıyla yargılanan bir herif hakkında hiçbir şey yapılmadığını iddia edenler tarafından açılmış bir hashtag.

    4. devlette kadrolu bir sınıf öğretmeni olarak çalışan pisliğin tecavüz vak'ası bunun şerrine uğrayan bir yavrumuzun psikologa gitmesi ve psikologun da vak'ayı dikkatli bir şekilde ortaya çıkarmasıyla birlikte bu yavrumuzla birlikte 10 çocuğumuzun daha benzer bir iğrençliğe maruz kaldığını, bu çocuklarımızın ensar vakfında kalanlardan mı yoksa o pisliğin çalıştığı okuldan mı olduğu bilinmeden ensar vakfına iftiralarla doldurulan bir hashtag.

    5. ensar vakfı'nın sessiz kaldığı, olaylarının üzerinin örtülmeye çalışıldığı söylenen bir hashtag. oysa ki şu adreste basın açıklaması yer alıyor.

    5. şikayet ettikleri dünyanın çok temiz olduğunu zannedenlerin açtıkları bir hashtag.

    6. twitter profillerine bakıldığında "pornoma dokunma" sloganlarının atıldığı profillerde yer alan hashtag.

    örneğin çalıştığınız kurumda yaşanan bir tecavüz vakasından dolayı tecavüzcü olarak anılmak hoşunuza gidecekse konuya ensar vakfı'nı da karıştırın. yok gitmeyecekse kişisel hesaplarınızı bir kenara bırakıp akl-ı selim ile tekrar düşünün. ha, olur da ileride vakfın bununla ilgili ihmali varsa, buradan beraber lanetleriz, bu sözlerim için o vakit özür dileyeceğimi de şimdiden taahhüt ediyorum.

    son olarak, çocuklara yapılan her türlü istismarın önlenmesi için ne gerekiyorsa elimizi taşın altına koymamız ve yapmamız şart. bunu kimse inkar edemez.