1. 0,5 uçları çatır çatır kıran ben deniz için vazgeçilmezdir. sınıflarda çevreden teminatı kolaydır.
  2. uzun zamandır tükenmez kalem kullandığımdan olsa gerek, başlığı görünce canım çekti.

    kendileriyle tanışıklığımız akranlarıma göre biraz geç oldu. hatta ilk gordugum zaman bu ne ki tribimi hiç unutmam. biz kurşun kalem kullanıyorduk işte. o zaman kelimeyi bilseydim, kesinlikle kullanan arkadaşlara burjuva derdim ama o zamanlarda sinif bilinci yok bizde. tam bir lümpeniz. işçi velediyiz. akşamları kurşun kalemler bıçakla bilenirdi işte.

    neyse lafı fazla dolandırmadan, uçlu kalem yerine kurşun kalem kullanmanın sebebi, babamın kurşun kalemlerin daha dayanıklı ve ucuz olmasını dusunmesiydi işte.

    arkadaş arasında yadırganacak yaşa gelince ( evet kurşun kalem kullanıyorsun diye saçma sapan ve tanımlanamaz bir sebepten dolayı yadirganiyorsun) hep aynı lafları duymaktan sıkılıp uçlu kalem aldım kendime. ve tabii ki de 0.9 du. yine yadirgandi. ilginçtir ki bu sefer arkadaşlara hak verip te 0.7 de karar kıldık işte.

    not: okudum mu? niye okudun ki,issiz misin yoksa?
    neyse yahu, sen işsiz ben senden de işsiz. sağ olasın. :))
  3. orta sona doğru kullanmaya başladığım ve hala kullandığım uç. bi ara 0.35 e merak sarsam da benlik olmadığını kısa sürede anladım zira bir satırda 2 kez uç takıyordum fazla bastırdığım için dayanmıyordu. üniversitede çizim için zaman zaman inceleri gerekse de favorim halen 0.7 dir. bu arada bir ara millete uç vermekten sıkılıp 0.9 a da döndüm ama sonunda ben de bulamayınca vazgeçtim.
    wtf
  4. geneldeinek, sıkıcı ya da yaratıcılıktan uzak insanların kullandığı uç kalınlığı
  5. keyif vermeyen uç kalınlığı. ne diyelim bazıları kalın seviyor.
    kuz