1. izmir'de askerim çarşı saatlerine denk gelirse katılabileceğim etkinlik
  2. düzenlenip, yeri belli olduğunda bir arkadaşa bakıp çıkacağım zirve.
  3. bu zirve için çevre illerden otobüs kaldırılacağı gelen duyumlar arasında.
  4. planlı sağlam bir zirve olucak gibi 4,5g bağlantısı ile katılacağım.
  5. bursadan gelip katılacağım zirve. eskişehirden de gelebilirim ama fark edeceğini sanmam. izmirde kalacak yer yok düzgün bir otel önerebilirseniz gece sokakta kalmayalım. otel önerin yerimizi bilelim.
  6. geçenkine katılamadığım için üzgünüm, ama buna büyük bir istekle katılmak istiyorum, hatta katılmam kesinleşirse, il dışından gelmek isteyen youserlara couchluk yapabilirim. bucada bir eviniz var il dışından gelmek isteyen, küçük çaplı macera isteyen youserlara duyurulur.
  7. bir hafta sonra gerçekleşecek olan zirve.

    açıkçası youreads'e üye olurken, buradan insanlarla tanışacağım aklıma gelmezdi. son zamanlarda gerek gündemi takip etmek, gerekse de eli klavye tutan insanların güncel olaylar hakkında neler düşündüğünü görmek için nadiren sözlüklere göz atardım. bilgi paylaşımının geri planda kaldığını, sözlüklerin kin kusma yerleri olduğunu gördüğüm için de hiçbir sözlükte yazmıyordum. yıllar önce yazdığım, radyo yayını yaptığım, zirvelerine katıldığım, çok güzel arkadaşlıklar edindiğim bir-iki sözlük olmuştu ve artık hevesimi almıştım. büyük şehirlerden uzakta, sakin bir hayat sürmeye çalıştığım bir dönemde gördüm youreads'i. burada özlediğim o eski havayı soludum. fazla yazamıyor, içerik üretemiyor olsam da her fırsat bulduğumda neler yazıldığına bakıyorum. her şeyin en hızlı şekilde tüketilip anında yeni arayışların ortaya çıktığı günümüz yaşamında varlığı beni mutlu eden yegane oluşum diyebilirim burası için.

    sözlük bir pastaysa, zirve de üzerindeki süslerdir. zirve fikrini ortaya atan ve bunun için büyük çaba sarf eden lake of the hell'e şimdiden teşekkür ediyorum. bir takım kurallardan bahsetmesi eleştirilecek bir nokta olsa da, zirveye katılan çoğu kişinin (belki de herkes) birbiriyle ilk defa tanışacak olmasından ve herkesin birbirine yabancı olduğu bir ortamı kendi çıkarları doğrultusunda sabote etmek isteyebilecek kişilere prim verilmemesi gerektiğinden dolayı kuralların olması beni rahatsız etmiyor. hatta bu kurallar, ilk defa böyle bir etkinliğe katılacak olan yazarlar için güzel bir güvence oldu.

    izmir'de olup da 11 mart akşamı başka bir planı olmayan tüm yazarlara çağrımdır, bu zirveyi kaçırmayın. tanımadığım insanların arasında ne yaparım diye düşünüp çekinirseniz, ikinci zirvede "çoğu kişinin birbirini tanıdığı bi yerde yabancı gibi n'aparım" deyip daha çok çekinirsiniz. o zaman sizi ikna etmek daha zor olabilir.
  8. sozluge uye olmama vesile olan zirvedir kendisi.
  9. hala devam edip etmediğini merak ettiğim 10 dakikasından fazlasına katılamadığım zirvedir.