1. Bir kaç dakika önce gerçekleşen ölü veya yaralı olduğu sanılan patlama.

    Düzenleme: Olay yerine ulaşmaya çalışan polis aracı kaza yapmış yaralı polislerin olduğu söyleniyor.
    Düzenleme 2: istanbul valiliği 10 ölü 15 yaralı olduğunu açıkladı. Şimdilik en net bilgi bu. Ayrıca televizyonlara bu konuyla ilgili yayın yapma yasağı getirildi.
    Hepimizin başı sağolsun umarım ölü sayısı bununla sınırlı kalır.
    kgn
  2. ortalıkta ışid'li ve intihar bombacısı oldukları söylenen kadın ve erkeklerin fotoğrafları dolaşıyor aylardır. diyarbakır hdp mitingindeki patlama, suruç katliamı, 10 ekim 2015 ankara patlaması ve 13 kasım 2015 paris patlamaları ndan sonra istanbul'da böylesi eylemlerin düzenleneceği de söyleniyordu. yani biz bile biliyoruz böyle saldırıların olası olduğunu. ama bugüne kadar birkaç uyduruk operasyon ve gözaltı dışında ciddi bir ışid mücadelesi de görebilmiş değiliz. sultanahmet saldırısında 10 ölü ve 15 yaralı olduğu söyleniyor. ve yayın yasağı gelmiş ilk icraat olarak. bu devletten herhangi bir konuda çözüm beklemiyorum kendi adıma. yazık...
  3. sanki bedel ödemiş 68 kuşağı, diyabakır'da cezaevinde işkence görmüş masum sivilmiş gibi kalkıp burada solculara laf yetiştirmek popülarite ve şovenizmin daniskasıdır. bir katiamdan çıkardığın sonuca, geldiğin noktaya bak ve ne yazık ki bir değil beş değil yüz milyonlarcasın kardeşim! burada dikkat çekmek için hedef gösterdiğin solcuların bir kısmı suruç'ta bir kısmı diyarbakır'da bir kısmı da ankara'da katledildiler!

    nereden baksan tutarsızlık nerenden baksan ahmakça!

    edit: o hor gördüğün suriyelilerin bir çoğu savaştan bir gecede kaçtı. herşeyini geride bırakıp kaçan; gaziantep'te, istanbul'da, urfa'da sokaklarda zorla dilendirildi, şanslı olanları karın tokluğuna iş bulabilecekleri yerlere sürüklendi, açık denizde çoğu can verdi gariplerin, belki hala cenazesi sularda sürüklenen vardır. kadınları tefekkür edemeyeceğin acılara maruz kaldılar. en acısı da şudur ki izmir'de, suriyeliler için sahte can yeleği fabrikasında çalıştırılan suriyelilerin hikayesidir. bu hani senin art niyetle burada suçladığın solcuların karşı çıktığı sistemin garip/gariban kurbanlarıdır.
  4. suçlusu hükümet veya değildir. bu çok ayrı bir mesele. ancak daha yeni sayılabilecek bir tarihte elimizde liste var ama canlı bomba eylem yapmadan tutuklayamıyoruz denildi. şimdi tutuklanabilir mi merak ediyorum.

    ölenlerin yakınlarına sabır dileyebiliyorum sadece. şu an için yayın yasağından dolayı pek bir bilgi yok elimizde. sonra konuşuruz eğer ölenleri geri getirecekse...
  5. can acıtan saldırıdır.

    kuvvetle muhtemel failleri yakalanıp adalete teslim edilecektir. nitekim elini kolunu sallayarak gezerken yakalanamayan canlı bombalar terör saldırılarından sonra kolayca yakalanabiliyor.

    daha beteri uzak olsun demek anlamsız çünkü en beterleri yaşanıyor. sonra yaşanan öncekinden daha beter değil.

    bir de bu yaşanan olaylar beynini sadece oturmak üzere kullanan bazı canlıların, terörü insanlık problemi değil de sağ sol olayı olarak değerlendirdiğini gösteriyor. terörü önlemek zor ama bu insanların daha mantıklı olması kolay. sadece biraz ayağa kalkıp beyinlerine hava aldırmaları gerekiyor bence.
  6. pardon hükümete yükleyecekler diye solcuları eleştiren tipler ya kime yükleyelim bi deyiverin hele. sokaktaki mehmet emmi midir sorumlusu yani bu işin ya da herhangi bir sorumlusu yok mudur diye düşünüyosunuz ki düşünüyosanız o kafayı bi anlayamadım ben işte. arkadaş farkında değilsiniz galiba istanbulda patlattı adam kendini. hayır sizin reisiniz değil miydi başka ülkede olan olay için " sizin istihbarat teşkilatınız yok mu yeeaaaa" diye höyküren. bunu sorun ulan biraz kendinize ya bi açın şu gözlerinizi artık!! yandaşlıktan kör mü oldunuz arkadaş nedir bu kirliliğiniz çirkinliğiniz yeter artık yeter!!!
    zepur
  7. bugün sultanahmet'de idim. önünde kuyruklar olan köfteci boş, pub'lar boş, sokaklar boş, oteller boş. öyle ki eskiden otopark için yer bulunmayan arka sokaklardan birine arabayı koydum, otopark görevlisi yoktu. dönüşte görür parasını veririm dedim, meğer adam kimse gelmiyor diye parkın kapısını açık bırakıp gitmiş. hürrem sultan hamamının arkasındaki çay evi saat 7'de masaları toplayıp mekanı kapadı. çay ocağı sahibinin sözleri ise şöyle: buradaki patlama sonrasında işler çok azaldı, adamlar haklı ölüm korkusuyla tatile gelinir mi? taksim patlamasından sonra ise turistler artık uğramaz oldu.
    zor bir yıl olacak. patlamaların sadece ölen masumların değil, bizim hayatlarımızı da alıp götürdüğünü anlayacağız. iliklerimize kadar hissedeceğiz.