1. 3 harf olarak kısaltılsada oldukça uzundur.
  2. işid, pkk, tak, pak ne fark eder ki. olağan hale gelmiş memleketimin başkentinde patlamalar, bir gün garda birgün subay evlerinde birgün kızılayda.
  3. yani her patlamadan sonra başlığının açılıyor bile olması yeterince komiktir. burada ışidi vs suçlayanlar için şöyle bir örnek vereyim. kapınıza bir tanımadığınız etmediğiniz bir adam gelmiş, para istiyor. siz de 6-7 yaşında bir çocuksunuz. babanız kapıyı açıyor, adamı eve alıyor, besliyor, kıyafetler veriyor ve evde kalmasını teklif ediyor. adam da 2. gün evde ne var ne yok soyuyor götürüyor. (şiddet örneği yine de kullanmıyorum, hayal gücümü o alanda zorlayasım hiç yok) şimdi bu durumda hırsız mı suçlu, baba mı suçlu? baba suçluysa, bu ülkenin şu anki durumda "babası" olarak kim ortaya çıkarsa, bu patlamadan da o suçludur. bu kadar.

    (bkz: dünya lideri)
  4. şu an tartışmasına girmeye gerek olmayan konu.bir patlama oldu.ölüler var.ceset fotoğrafları düşüyor internete.yüzü parçalanan insanlar var.kaç kişi oldukları bile belli değil.yaralıların sayısı bile açıklanmadı.ilk önce onlarla ilgileneli.

    üstüne twitter ve facebook sansürlendi.yakında yayın yasağı da gelir.alıştık be.bu duruma bile alıştık lafı kullanabiliyorsak halimiz hal değil bizim arkadaş.yanlış giden çok şey var.
  5. tak (kürdistan özgürlük şahinleri) isimli örgüt bu sabah itibariyle saldırıyı üstlenmiştir.

    ayrıntılı bilgi