1. hammurabi kanunları gibi her cezanın bedeli kısasa kısas yöntemiyle ödenmesi gerektiğini düşüyorum. çünkü haberi okuduğumda bir yığın hakaret , küfür ettim ancak yarın yine aynı haberleri okuyor olacağız. çünkü ülkemizde bu tip leş insanlara mahkemelerde iyi hal indirimi bile uygulanıyor. onun için birisini mi öldürdü oda öldürülecek, tecavüz mü etti oda hadım edilecek, kolunu mu kopardı onunda kolu kesilecek gibi kısasa kısas ceza verilip üstüne diğer cezaları eklenmelidir. allah belanızı versin cehennemi bile hak etmeyen mahlukatların.

    haber
  2. bunu yapanlar idam edilmeli. gerçi burada idam olayını seven yok. idam cezası ile yazdığım yazı zulfiyare dokundu. acaba olmamalı diyenler bu tur olayları gorunce ne hissediyor?

    ekleme: hazır olun bu da zulfiyare dokunacak. tecavuzcunun yasama hakkını savunacaginiza o kızın yaşama hakkını savunun. omur boyu unutamayacağı şeyleri 13 yaşında yaşadı. artık düzelmesi mümkün değil. siz hala duyar kasın.

    ekleme 2: zeyzey nickli yazar arkadaşım idamın çözüm olmayacağı konusunda mesaj attı. kendisini kismen haklı buluyorum. ama bunu yapanların insanlık onurundan nasibini almadığı ve toplumsal yaşama uygun olmadığı düşüncesindeyim. müebbet hapis cezası almalari ve hayatının sonuna kadar tek bir kişi bile gormeden yaşamaları da benim için yeterli.
  3. artık bu tür haberleri midem kaldırmıyor. her ne kadar görmekten nefret etsem de bir şeyin değiştiği yok lanet ülkede. iğrenç insanlar hep vardı. var olmaya devam edecekler. yarın çocuğuna tecavüz eden bir baba daha görücez. yeğenine tecavüz eden bir amca gelecek akabinde. sonra toplu tecavüzler olacak tekrardan. bu haberler hep aynı.
  4. kıyamet kopsa da neslimiz yeryüzünden silinse artık. her gün bir rezaletle mi açacağız gözlerimizi?
  5. bu pisliğin sonu yok mu ya bu nasıl bir vahşilik. hiç bir canlının birbirine yapmayacağı rezilliği adına insan denen bu rezillerin yapması ne aşağılık bir şey bu.
    idam kurtuluş bu pisliklere acı çektirilmeli her gün her saat acılar içinde inim inim inletilmeli bu caniler.
  6. insanlık tarihinin en aşağılık suçlarından biri olan çocuk taciz/tecavüz olaylarının ülkede bu kadar yaygınlaşmasının farklı bir boyutu da mahkemelerdir. her önüne gelen tacizciye/tecavüzcüye iyi halden indirimler yaparsan bundan cesaret bulurlar. bu mahkemelerde sırf tecavüzcü az ceza alsın diye çocukların yaşları büyütülmekte. sırf tecavüzcü kravat taktı diye iyi halden yararlanmakta. mahkemeler toplumun vicdanını yansıtır. maalesef bizim toplumumuzun vicdanı işte bu kadar.
  7. ölmesini canı gönülden dilediğim insanların karıştığı vicdan sızlatan olay.

    yine de ufak bir parantez açmak isterim arkadaşlar. idam kavramını kapsayan hukuk dediğimiz şey maalesef düşündüğümüz gibi bişey değil. ben bir matematikçiyim -ülkemizde matematikçi diye birşey olmadığını biliyorum yanlızca matematik bitirdim aslında- ama bu hukuk dediğimiz şey en az matematik kadar ilintili bu bilimle. yani demem o ki hukuksal bir olay bir matematik problemi gibidir. eğer bir konuya hukuksal olarak bakacaksak verilen istenen ve çözüm deyip işlemleri yaparak tek ve gerçek bir sonuca ulaşırız.

    tabi bu biraz da benim düşüncem benim örneklemem. eksik veya yanlış yönlerini hep birlikte ilgili bir başlıkta tartışabiliriz.

    sonuç olarak bu matematiğe göre benim bulduğum sonuç -olay sadece yaşama hakkı değil- idam hiçbir şekilde herhangi bir suçun cezai karşılığı değildir olamaz ve yanlıştır.

    konudan bağımsız bu kadar uzatmamın sebebi yapılan yorumlara istinaden konuşmuş olmamdır.
  8. hep demişimdir hukuk suni ve uyduruk bir kavramdır diye. bu kız için adalet nasıl sağlanabilir? ya da bu dünyada sağlanabilir mi?
  9. mahkemelerde "hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı" uygulaması acilen kaldırılmalı ya da uygulamanın mevcut hali değiştirilmeli. sınırsıza yakın suç işleyip ceza alıp bu uygulama ile hiç ceza çekmemek adalet sistemini zayıflatıyor. sonrada işler içinden çıkılmaz boyuta varıyor.
    "sarı öküzü hiç vermemek lazım!"

    idam konusuna gelince bu ülkede bu adalet anlayışıyla iyiki kalkmış diyorum. çünkü yargının adil, tarafsız ve bağımsız olduğuna inanmakta zorlanıyorum.

    düzeltme: imla
    h2o