1. türkiye saati ile 04.00'da başlayan maç. golden state'in yenmesi durumunda serinin bitimi, clevland'ın yenmesi durumunda herkese umutu olacak bir maç.

    1. yarı: green'in olmayışı, lebron'a büyük bir yük yükledi ve ilk çeyreğın ilk 6 dakikasında lebron bunun gereğini yerine getiremedi. clevland'daki top kaybı çok fazla. başta golden state hızlı bir başlangıç yaparak farkı açsa da clevland ayak uydurdu. j r smith aşırı formunda. dengesiz bir oyuncu olduğu için her ne kadar ondan korksam da bu maç iyi başladı. iguodala, boyalı alanda green'in yerini tutmaya çalışıyor. kısmen başarılı da. irving, geçen maçtaki formunu yakalarsa ve lebron, green'in yokluğunu güzel kullanırsa kim bilir belki durum 3-2 olur. klay thompson ve curry'ye olan markaj gene çok zayıf. boyalı alanda kontrolü sağlarsa clevland bu maçı alabilir. dendiği gibi lebron bu ölüm-kalım maçlarında çok iyi oynuyor. -dellavedola, sezon boyunca curry'e yapılmasını beklediğim savunmayı yaptı fakat 2. dakikada 3. faulünü aldı. böyle olmamalı- dellavedola'nın psikolojik baskısı mıdır nedir curry bomboş bir şutu bile kaçırdı. clevland savunması biraz daha baskıcı olmalı fakat hatalar çok fazla.

    skor 32-29 golden state üstünlüğü.

    clevland 2. çeyreğe hızlı başlayarak arka arkaya olan 3 atakta da 1'i üçlük olmak üzere sayı 7 buldu. lebron kimseyle konuşmuyor. nedendir bilinmez ama sinirli olduğu açık. curry'ye vurduğu efsanevi bloktan belliydi. golden state savunması, ne yapıp ne edip clevland atağını bozuyor. bu, moralini yüksek tutması gereken clevland için çok büyük bir sorun. final düzeyinde bir maç izleniyor resmen. 3-3 olsa seri bu kadar çekişmeli olmazdı sanırım. clevland savunması şu an daha sağlam gibi. en azından perdelerden sonra switchler yapılıyor. eğer doğunun galibi clevland oyuncuları, harcadıkları eforu dengeleyebilirse maç sonuna kadar bu tempoyu tutturabilir, belki de bu maçı kazanabilirler. şu ana kadar golden state ve clevland 11'er top kaybı yaptı.

    skor 61-61.

    2. yarı: tempo halen daha çok hızlı. tam duyamadım fakat golden state tarafından biriyle konuşulmuş ve "lebron'un şut atmasında sakınca görmüyoruz, rahatız" tarzında bir konuşma olmuş. kötü bir konuşma olduğunu düşünüyorum. umarım lebron cezalarını keser. andrew bogut sakatlandı. golden state güç kaybeder mi bilinmez fakat moral olarak çok düştükleri ortada. hatalar arka arkaya geliyor. clevland bu durumu değerlendirdi ve farkı 8'e kadar çıkardı. clevland fastbreaklerde açık bırakmıyor. faul problemi ise canlarını sıkmaya başladı. golden state taraftarının morali bile düşünce hatalar artmaya başladı. tristan thompson'ın serbest atıştaki başarısızlığını gören golden state fauller konusunda ona yüklenmeye başladı. top kayıpları aşırı derecede artmaya başladı. golden state kendini toplamazsa maçı elleriyle clevland'a hediye etmiş olur. clevland'ın toparlanmasına dahi gerek kalmaz ki 3. çeyrekte oldukları durum maçın başındaki durumlarından kat kat daha iyi

    skor 93-84 clevland üstünlüğü.

    golden state, periyodun başında kendini toplamış gibi bir izlenim yarattı. spikerin "takım oyununda sınıfta kalan golden state'te iş klay thompson ve stephen curry'ye düştü" açıklaması tamamen doğru. clevland'ın savunması çok ağırlaştı, golden state'i zor duruma sokuyor. kyrie irving 41 sayıyı buldu lebron da onunla aynı sayıya sahip. curry tamamen formdan düştü. 21 atışından sadece 8'i girdi. klay thompson maç boyunca 2 airball attı. kötü bir talihe sahip olan taraf golden state olsa da clevland'ın güzel performansını da unutmamak gerek.

    maç sonucu 112-97 clevland galibiyeti.

    eve dönen clevland seriyi 3-3 yapabilirse muhteşem bir final izleme fırsatını yakalarız.

    düzeltme: ekleme-çıkarma, düzeltme