1. bomba ihbarı sebebiyle olduğu söylenen kapatmadır. şuan için bomba imha ekipleri ve ambulans olduğu biliniyor
    edit: kaynak, canlı yayın
    edit 2: terk edilmiş araba ve bomba imha ekibi var
    edit 3: 2 fünye paylatıldı, 1i bagaj için. öbürü bilinmiyor, çekici geldi.
    şoför araçtan inip 4lüleri yakıp başka araca geçmiş. 59(tekirdağ) plakalı araç
    edit 4: avrupa-anadolu yönü açıldı (16.17)
    edit 5: yakıtı bitmiş, bu sebepleymiş.
    edit 6: 16:23 anadolu-avrupa yönüde açıldı.
  2. evet ben metrobüsteydim o sırada anons ettiler ve araba geçişini kapatacaklarını söylediler. polisler altunizade'den arabaları geri gönderiyorlardı. şuanda ambulanslar, polisler falan gidiyor köprü ihbar olabilir. terkedilmiş araba olduğunu söylüyorlarmış. bomba imha ekibi gitmiş.
    edit : aracın yakıtı bitmiş ve şuan köprü tamamen açılmış durumda
  3. bir kişinin lüks bir aracı köprü girişinde bırakıp başka bir araca binmesi ile oluşan şüpheli durum sonucu trafiğe kapatılma durumudur.
  4. cnn'de canlı yayında gösterilen olay.

    edit: bomba çıkmamıştır. fakat nasıl bir korku iklimi oluştuğunu görmek... patlamadan bir gün sonra kızılay'a indim sabah. karanfil sokak tıklım tıklım olmasına rağmen hiç ses yoktu, herkesin yüzünde korku ve endişe ifadesi vardı. korku ve sindirme politikasının ne kadar başarıya ulaştığını gösteriyor. kitlesel hareketleri geçtim, insanlar evlerinden bile çıkmıyor mecbur kalmadıkça.
  5. polisin ne kadar dikkatli olduğunu deniyorlar diye düşündüren olay.
  6. yakıt bitmesi sonucu yola bırakılan araç sebebiyle trafiğe kapanmasıdır.
  7. istediklerine ulaştılar... şehri kilitlediler, insanların korkmasını sağladılar. amaç vatandaşı sindirmek... istiyorlar ki vatandaş güvensiz hissetsin, dışarı çıkmaktan korkar olsun... nitekim başarıyorlar da...
  8. aracın yakıtının bitmesi nedeniyle köprüde kaldığına ilişkin iddialar var. bu işi show olarak kullandıklarına ilişkin inancım artıyor.
  9. ankara patlamasından sonra görüntülere yasak getirilmesini ve sosyal medyanın yavaşlatılmasını zihinde tutarsak;
    içinde bomba olabileceği söylenen bir aracın internetten canlı yayında verilmesine, eğer hakikaten bomba varsa bunu herkesin canlı izleme ihtimaline göz yumulmasının; akıllarda çok enteresan bir soru işareti bıraktığı trafiğe kapatmadır.
  10. kısaca yanlış alarm denebilir. ama size ne dediler? 400'ü ver rahat et. vermediniz, artık kaldırımdaki unutulan bim poşetlerinden bile korkar olacaksınız.