1. tarihi referanduma sayılı günler kala youserların tahminlerini görelim.gerçek sonuçlar açıklandıktan sonra doğru tahmin etmiş olan youser olursa ona güzel bir hediyem olacak.

    benim tahminim %57 hayır çıkması yönünde herkese bol şans.

    not: evet de çıksa hayır da çıksa benim için bir şey değişmez ancak ülkeyi çoktan ikiye böldüler bile...
  2. %53 evet
  3. %58 evet
  4. %51.8 hayır
  5. nerede bahsi açılsa herkesin iki tahmini var: olacak olan / açıklanacak olan

    işte bu yüzden oyveötesi
    mesut
  6. %54 hayır
  7. haziran 2016 seçimlerinde akp anketleri %60 ülke istikrardan yana diye insanları sandığa gitmeyecek şekilde rehavete sevkedecek bir politika izliyordu. rehavet tam tersi kendi tabanında gerçekleşti ve halkımız koalisyon dedi. akp oyları da epey bir gerilemişti sonra kasım seçimleri geldi ve o zamanki anketlerde tek başına hükümet kuracak kritik bir oranda tutup tabanı konsalide etmeyi başardı (konsalide kelimesini ilk kez kullanmış oldum) velhasıl bu seçimde normal şartlarda akp'nin izlediği politika şu olacaktı; %65 evet ile çok rahat evet sonucu çıkacak şeklinde ama izlenen politika o değil direkt olarak bütün anketler %51.5 evet gibi bir oran tutturulmuş gidiyor. kasım seçimlerindeki başarıyı tekrarlamak isteyen bir politika, anketlerin ise nasıl manipüle edildiğini fatih altaylı'nın ses kayıtlarında görmüştük mhp'den 3-5 puan alıp diğerine ekliyordu. neyse konumuz şu; kaynaklar, medya, hükümet, dış mihriklar bütün şartlar evet için inanılmaz bir çaba harcıyor işte bu şartlarda mansur yavaş paylaşımlarında göze çarpan bir slogan ağızlara plesenk oluyor (plasenk böyle mi yazılıyordu) işte o slogan "hayır gardaşım hayır"

    edit: @lapis uyarısı üzerine haziran seçimleri 2016 değil 2015 olacak.
  8. son günlerde hız kazanan anket sonuçlarına topluca şöyle bir bakarsak;

    anket sonuçları

    kıl payı "evet" önde görünse de sonuçları yine kararsız seçmenin belirleyeceğini ortada. metropol illerinde "hayır"ın %53-%54 civarında olacağını, ülke çapında ise %51-%52 gibi bir oranda "hayır" çıkacağını düşünüyorum. ( ya da düşünmek istiyorum)
  9. havada 7 haziran kokusu var. evet hezimete uğrayacak 7 haziranda akp'nin uğradığı gibi.

    %47'nin üzerinde evet çıkmasını sürpriz olarak nitelendiriyorum. anketlerde evet oyunu vereceğini beyan edenlerin bir kısmı hayır oyu kullanıp ortamlarda evet derim diyenler. mhp'nin 3'te biri kararsız. bunların büyük bir kısmını hayır olarak görüyorum. hdp'nin başarısız bir kampanya yürüttüğünü düşünmüyorum. chp seçmeninden bahsetmiyorum bile. geçen gün olan diyarbakır patlamasının evet'e yarayacak ancak tüm bunların toplamında %53 veya fazlası hayır bekliyorum.

    edit : patladık.
  10. yuzde 53le hayır çıkacağıni düşünüyorum. ama bu ne kadar hayırlı olacak bilmiyorum. istediğini alamayan iktidar çok kan dökecek, bir sürü insan öldürecek... bu filmi izlemiştik bir önceki sandığa gidişimizde...