1. (bkz: canlı bomba listesi elimizde ama eylem yapmadan tutuklayamayız)

    arabada bomba olduğu biliniyordu ancak patlatılıp patlatılmayacağından emin olmadan müdahale edemeyiz gibi bir açıklama gelirse yakın zamanda şaşırmayacağım.

    ölenlerin yakınlarına sabır diliyorum,,,

    edit: yapılan açıklamalara ve patlamanın büyüklüğüne bakacak olursak şehit sayısı resmi rakamların en az 2 katı olmalı.
  2. tam bir ortadoğu ülkesi olduğumuzun bir diğer kanıtıdır.

    700 metre ilerimde oldu, şans işte yaşıyorum.
  3. artık bu şehir patlamalarla mı anılacak yoksa?
    suriye iç savaşını körükle, sağa sola kafa tut, kürdistan'ı bombala, rus uçağını düşür, sivil halkı katlet. savaş başkente kadar geldi işte.
    artık savaş yalnızca cizre'de, sur'da, halep'te, afrin'de değil ankara'da da. hiçbir yer güvenli kalamaz bu savaş politikalarıyla.
  4. daha ne kadar anne, eş ağlayacak? kaç çocuk annesiz babasız büyüyecek?
    kusura bakmayın, gerçek bir temizlik başlamalıdır.
    zoraki tanım: vahşet.
    edit: ırkçı mırkçı değilim. bu ülkeye kim vuruyorsa alayı vurulmalıdır.
  5. eskiden "ortadoğu ülkelerine bakın" derdik, oradaki ölümlere, fukaralığa, işsizliğe örnek vermek için. artık böyle bir deyim kalmadı, en az onlar kadar ölüyoruz, tek tek ve kitleler halinde. en az onlar kadar fukarayız. en az onlar kadar işsiziz.
  6. yayın yasağı getirilir, görüntülere ulaşmak engellenir, internet yavaşlatılır, güvenlik ve istihbarat açığı olmadığı söylenir, "kimse sabrımızı sınamaya kalkmasın" açıklaması yapılır, yaşananların asıl sorumlusu olan iktidar partisine oy verenler tarafından facebook'ta teröre lanet okunur, olayda hayatını kaybedenlerin hikâyeleri birkaç gün haber programlarında dramatik müzikler eşliğinde sömürülür, r.o.k. spor, nagehan yemek, acun yarışma programı yapmaya devam eder ve biz bir yanımızla yarın ne giyeceğimizi düşünürüz çünkü burnumuzun dibindeki gerçekleri görmek, kavramak, kabullenmek işimize gelmez ve yaşanan hiçbir şeye dair hiçbir sorumluluk duymayız.

    artık kabullenmenin zamanı değil mi? yaşanan her şeyden yaptıklarımız ve yapmadıklarımızla her birimiz sorumluyuz.
  7. oyunu akp'ye atmamış birisi olarak yayın yasağını ve ölülerin sayısının açıklanmamasını mantıklı bulduğum patlamadır. insanları galeyana getirmemek için yapılıyor, terör eyleminin bir numaralı amacı olan korkunun daha da az olmasını sağlıyor.

    ancak oraya gelen 600 kiloluk patlayıcı taşıyan bir arabadan mitle aynı anda haberdar olmak beni patlamadan daha çok korkuttu. bunu izmirde yapsalar, aydında, istanbulda yapsalar tamam ancak ülkenin merkezine gelen 600 kilo patlayıcı -hatta merkezi de geç tbmmye baksan görülecek bir nokta sanırım- nasıl farkedilmez, anlaşılır gibi değil...
  8. tehlike, kötülük, olumsuzluk her zaman vardır. bunların varlığının önüne geçmen imkansızdır. ancak burada tedbir devreye girer. tedbirini almaz isen kötülükten kötü olursun.
  9. devletin güvenliğinin tayyip ve yardakçılarının emrinde olmasından dolayı gerçekleşeceği fark edilemeyen saldırıdır, devletin güvenlik güçleri hasta ve güçsüz tayyip'i korumak için görev yapıyor ve bundan dolayı bu saldırıyı önleyebilecek istihbarat devletin elinde olmuyor tabi. askerleri de tesadüfen seçildiği açıklaması yapılmış. tesadüfen
  10. haftada en az 5-6 kez geçtiğim yerde oldu patlama... bir gün hepimizin canı bu patlamalar yüzünden yanacak. belki bize bir şey olmayacak ama sevdiğimiz bir insan öldüğünde isyan edeceğiz ancak. o zamana kadar herkes "benim canım yanmadı ya önemli değil" psikolojisiyle devam etsin bakalım... en iğrenci de hepimizi alıştırdılar bu olaylara, sıradan bir trafik kazasından farklı kalmamaya başladı. yazıklar olsun..!