1. 3-2 golden state üstünlüğüyle devam eden serinin 6. maçı. golden state'in kazanması şampiyonluk demek.

    1. yarı:

    ilk çeyrek takımların savunması o kadar oturaklıydı ki sayı bulmak iki taraf için de zor oldu. fakat bir süre sonra clevland bu savunmayı aşmayı başardı. aynısı golden state için geçerli olmadı. green'in geri gelmesiyle umutları büyüyen golden state çok kötü bir tabloyla karşılaşarak hayal kırıklığına uğradı. golden state oyuncuları üçlüklerde aradıklarını bulamadıkları gibi içeri girerken de zayıf kalıyorlar.

    31-11 clevland üstünlüğü

    2. çeyrek, 1. çeyreğe çok benzer bir şekilde başlasa da ilerlere doğru gsw toplamayı başardı. başlarda top kayıpları çok fazlaydı fakat bunu en aza indirgediler. golden state bir molanın ardından kendini toplayıp geldi. iguodala belindeki rahatsızlık yüzünden çok kötü oynuyor. varejao ile iman shumpert arasında ise ufak bir gerginlik oldu. kendini toplayan golden state'i gören clevland oyundan biraz düşse de kendini toparlamayı başaracak gibi duruyordu ve başardı da. organize ataklar tekrar başladı. golden state'in yetersiz kalan savunması ise buna çare bulamıyor. 3 faule ulaşan curry'nin savunması bir hayli hafifledi. dahntay jones muhteşem bir iş çıkardı. an itibariyle gsw tarafında green ve curry'nin 3 er faulü var. golden state farkı kapatmaya bir adım yaklaştıkça clevland onu 1,5 adım uzaklaştırıyor. yarıdan sonra gsw kendini toplamazsa 3-3 olacak gibi duran bir maç.

    59-43 clevland üstünlüğü

    2. yarı:

    golden state için hava aynı derecede ümitsizlik kokuyor. iguodala dayanamayıp oyundan çıktı. gsw kendini toparlamak için elinden geleni yapsa da clevland bu fırsatı onlara vermeyecek gibi duruyor. lebron müthiş bir oyun çıkarıyor fakat clevland çok gevşedi. "galibiz" havasında oynamaya devam ederlerse klay thompson cezalarını 2 üçlükle sınırlandırmaz. fark 19 idi fakat 9'a düştü.

    80-71 clevland üstünlüğü

    golden state geri dönmeyi başarmış gibi duruyor. clevland'ın çok yumuşadığı net. eğer 2. çeyrekteki performanslarını devam ettirselerdi şu dakikalarda galibiyet garanti olabilirdi. clevland gene de tüm azmiyle işi bitirmeye çalışıyor. curry 6. faulünü aldı. clevland tamamen geri dönmeyi başardı. farkı iyice açtı ve bench ile floor yer değiştirdi.

    115-101 clevland galibiyeti

    3-3 olan seri muhteşem bir finali doğuruyor. çok güzel bir final maçı izleyeceğiz. klay thompson'ın hatta tüm golden state oyuncularının yüzünden okunan hüzün gelecek maça etki eder mi bilinmez fakat moral açısından artıda olan taraf kesinlikle clevland.