1. çanakkale'de, o siperlerin ardında duymadığımız bilmediğimiz nice acı hikaye var. kafatası yıllarca avustralyada müzede "müslüman türk kafası" diye sergilenmiş meçhul asker, morfinsiz ameliyat edilip feryatları duyulmasın, acı çektikçe ısırsın diye ağzına konan keçeye sarılmış çubuğun üstünde dişleri kalan asker, oğlunun durumu ağır olduğu, kurtulamayacağını bildiği için durumu daha hafif olan askerleri tedavi edip, oğlunu bir ağacın gölgesine taşıttıran, elinden gelen tek şey oğlunun bir ağacın gölgesinde ölmesini sağlamak olan doktor bir baba… bilmediğimiz duymadığımız daha bir sürü hikaye. hani şair diyor ya "toprakları vatan yapan üzerinde ki kandır / vatan uğrunda ölen varsa vatandır" diye, uğrunda çok kan döküldü, çok can gitti. bu toprakları böyle korudu atalarımız. hiç değilse bugünü, biraz daha bunun bilincinde geçirelim.
    gulce
  2. mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun.
    emvey
  3. bayrağımızı, dünyanın en hakikisi yapacak kadar kan akıttığınız için, bir hilal uğruna batan güneşler olduğunuz için, kurşuna süngüyle koştuğunuz için, toprağımızı vatan yaptığınız için, bize bu vatanı bağışladığınız için ne kadar teşekkür etsek azdır. şimdi bizlere düşen emanetinize sahip çıkacak nesli yetiştirmektir. ruhunuz şâd olsun.
  4. mustafa kemal atatürk'ün 1934 yılında anzak kutlamaları için gönderdiği mesaj çok şey ifade ediyor.

    "bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! burada dost bir vatanın toprağındasınız. huzur ve sükun içinde uyuyunuz. sizler mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız. uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! gözyaşlarınızı dindiriniz. evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."
    one
  5. aradan geçen yüz yıla rağmen; başka başka acıları barındırıyor içinde ve boşuna mıydı her şey dedirtiyor..yüz yıl geriye gitmek için miydi tüm o dökülen kanlar...
  6. türkiye' nin her yerinde kan var. en çok ta çanakkale. gidenler bilir, ayağınıza hala şehitlerin kemikleri çarpar, yaşlarına bakarsınız gencecik çocuklar. bizden daha delikanlı daha cesurlar.
    bu vatanı onların sayesinde kazandık. ama şimdi parayla satıyoruz. toprağımız satılıyor, vatan hepten elden gidiyor biz sadece bakıyoruz.
    ozumm
  7. türk kürt laz ermeni rum çoluk çocuk demeden vatanı savunmak adına kendini mermilerin önüne attı. ruhları şad olsun.
  8. emperyalizme karşı kazanılmış anadolu halklarının ortak mücadelesidir. bugünse bu mücadele dahi emperyalizme malzeme olmuş durumda
  9. aldigimiz her nefesde haklari olan kahramanlarin canakkalede aldiklari buyuk zafer.bu topraklar ustunde hangi kimlik ile yurursen yuru,orada ulusca dirilisimizi unutma.kimsen her neysen yasadigin bu topraklarda vicdaninla,ahlakinla yasa.kokenleri,inanislari farkli olsa dahi omuz omuza savasan yuce insanlarin,bu toprak ustunde emek harcayan her insan evladi icin orada ettigi mucadeleyi unutma,unutturma!
  10. günümüz türkiye'sinde ne yazıkki yalan yanlış haberler ile ilgi odağının başka yerlere kaymasına engel olmak için hepimizin tek tek hatırlatması, unutmamamız gereken bir gün.

    üstteki entry'i giren arkadaşa teşekkür eder, yiğitlerimizin de ruhu şad olsun dileyerek yazımı bitiriyorum.