1. akşam üstü yemek sonrası ropdaşambırımı giymiş, şömine başında kırmızı şarabımı içerken öğrendiğim üzücü olay. yüce yaratıcı rus milletine sabırlar versin diyor, onları bu talihsiz terör olayını lanetlemeye davet ediyorum öncelikle. şimdi herkes kendi fikrince bir şeyler yazmış, çizmiş ve senaryolar oluşturmuş. herkesin kendince fikirleri doğrudur, yanlıştır.. ama bazı çok ciddi bir şekilde yanlış yazılmış bişeyler var.

    - öncelikle türkiye cumhuriyeti devleti bir nato devletidir. türkiye cumhuriyeti'ne yapılacak her türlü harekât, tüm nato ülke topraklarına yapılmış sayılır. yani öyle rusya yahut putin bize sen benim bürokratımı, büyükelçimi öldürdün bende sana savaş ilan ediyorum diyemez (!) oldu ya bir şekilde buna benzer açıklama yaptı, adamın g.tünden kan alırlar.

    - türkiye'ye bir tane rus askeri girdiği an, türkiye her türlü hareketi yapmaya uluslararası arena da hak kazanır. kazanır, kaybeder yahut herhangi bir şekilde sonuçlanmazsa savaş suçlusu sayılıp ciddi miktarda tazminata mahkum edilir.

    - amerika rusya'nın türkiye'ye müdahele etmesini bahane edip tüm silahlarını rusya üzerinde dener. ciddi bir şekilde savaş başlar.

    - unutmayın ki nato'nun güdümlü füzeleri, hava savunma sistemleri ve kimyasal başlıklı silahları bizde

    - ki ne rusya ne de putin, hadi bu bahaneyle türkiye'ye girelim diyecek kadar geri zekalı değil...

    - bilmiyorum unutulmuş sanırım ama, yakın zaman önce avrupa'da aylarca bizim bürokratlarımız, konsolosluk çalışanlarımız öldürüldü. o zaman ki devletimizin aklı yok muydu avrupa ülkelerine savaş açmaya? uluslararası hukuk, siyaset çok farklı alan. lütfen rica ediyorum bari bu tür konular da işin uzmanları konuşsun. sonuçta hukuk fakültesi, siyasal bilimler, uluslararası ilişkiler vb. bölümler de okumuş , okuyan arkadaşlara uzmanlarına bırakıp bu işin yaptırımları nelerdir, sonuçları, kısa ve orta vade de bize zararı ne olur gibi sorular yöneltip aydınlanalım.... ama tüm türkiye'de olduğu gibi burada da herkes bol keseden sallıyor...
  2. rusya nin amerikan baskanlik secimlerinde trump a destek vermesi ve bu yonde secimin kaderiyle oynamasi uzerine;
    15 aralik 2016 obama'nin bu konu hakkinda verdigi demec:
    "i think there is no doubt that when any foreign government tries to impact the integrity of our elections ... we need to take action and we will,"
    " sanirim herhangi bir yabanci hukumetin secimimizin butunlugunu bozmaya yonelik hareketine, hic suphe yoktur ki bir karsilik vermemiz gerekir ve verecegiz"
  3. (bkz: 19 aralık 2016 berlin saldırısı) nın faili de bir türk çıkarsa eğer, aynı gün hem rusya'ya hem de almanya'ya sataşarak üçüncü dünya savaşını başlatırız bu gidişle.
    saat farkından dolayı korkuyorum, 19 aralık 2016 amerika bıdıbıdısı başlığı açılır mı acaba diye?!?!
    bir leylek kaldı çünkü.
  4. büyükelçiyi öldüren kişi polis memuru.
    adam bağırıyor çağırıyor, sıkıyor.
    fetöcü derler geçer dedim, nitekim habertürkte sabah haberini gördüm. burada.
    ülkede herşeyin kılıfı hazır lan ne güzel...