• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.71)
1984 - michael radford
1984 yılında vizyona giren bir ingiliz filmidir. george orwell tarafından kaleme alınmış alegorik bir politik roman olan bin dokuz yüz seksen dört adlı kitabından uyarlanmıştır.

(kaynak: http://tr.wikipedia.org )


  1. (bkz: değerlenir buralar)

    filmi gördüm ve yukarıda yazanlar ile aynı tepkiyi verdim. bir, iki gündür kitabı tekrar okumaya çalışıyorum, sırf filmi izlemek için. öteki türlü filmin boş olduğu konusunda herkes gözümü korkuttu. ama olsun bizde reis tek: (bkz: george orwell)
  2. kitap okunmadan izlenir ise anlaşılamayacak bir film.

    bu filmle alakalı yapılan olumsuz yorumlara katılmakla beraber bir artısını gözden kaçırmamak gerek. filmde kullanılan mekanlar kitabı okurken hayal edebileceğiniz mekanlar ile birebir uyuşuyor. bunun sebebi: orwell'in eserinde betimleyici bir üslubu benimsemesinden de kaynaklanmakta. yani anlayacağınız filmin mekanları elbette çok başarılı ancak zaten bundan kaçmak veya başka bir değişle, başka bir mekan tasarımı yapmak uyarlandığı eserin en önemli kozunu kaybetmek demek. aslında filmin bu mekanlar kullanmaktan başka seçeneği yok dersem abartmış olmam.

    kısacası, film çok izlenesi bir yapıt değil. vaktiniz kısıtlı ise ve entelektüel bir mizaca sahip değilseniz uzak durun. dayanamazsınız.
  3. kötü bir kurguya sahip. sıkıcı. karakterler tam olarak orwell'ın 1984'ü ile uyuşmuyor. büyük umutlarla izlerseniz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
  4. george orwell'ın ünlü eseri 1984'ü michael radford yönetmenliğinde beyaz perdeye taşıyan filmdir. kitabı bir çırpıda okuduktan sonra izlenmesi tavsiye edilir.
  5. adeta içinde yaşamaya başladığımız hikayenin filmi :(