1. tam bir ara nesil. kendinden önceki abileri , ablaları gibi sokaklarda akşama kadar oynamış ama aynı zamanda internet cafe dönemine yetişmiş. teknoloji yavaş yavaş onları yakalamış hatta geçmiş bile ama onlar yine de benim gözümde sokağın son temsilcileri.
  2. amerikan sosyolojisinin x,y,z gibi saçmasapan terimleriyle anılsalar, memleketi teyo-feto kombininden ibaret biliyor sanılsalar da haziran isyanına yoğun olarak katıldılar, apolitik olmadıklarını gösterdiler, ali ismail'in yoldaşı onlar, onlardan umutluyuz...
    mutlu
  3. sistem 40-45 yıllarında doğan nesli, belki de cumhuriyetin kurucu kadrolarından sonra bu toprakların görebileceği en nitelikli/kalifiye/eğitimli/bilinçli nesli, 60'lı yıllarda sokaklarda ve mahkemelerde sindirmiş/yok etmiştir. bu neslin devamında gelen nesil 80'li yıllarda ideoloji çatışmasının göbeğine itilmiş ve birbirlerine düşman edilmiştir. 80'ler de doğanlar ise yine sistem tarafından apolitik olmaya mahkum edilmiştir. bu bakımdan türkiye tarihi aslına kaybedilmiş nesiller tarihidir. kutuplaşmanın/kinin/nefretin hakim olduğu ve artarak devam ettiği ülkemizde mevcut kurulu düzen ve sistem bir şeylerin değişmesine izin vermeyeceğinden, 90 sonrası doğan nesilde malesef bir şeyleri değiştiremeyecektir. üzülerek söylüyorum kardeşlerimize çok fazla misyon yüklemeye gerek yok bence.
  4. dejavu nesli bence ya ben bunu yaşamıştım gibi hisse kapılıyorlar :)
  5. güven veren, süpersonik genç kuşak. bir şeyleri değiştireceklerine inanıyorum.
    abi