1. yayınlanan yönetmeliğe göre lisansüstü eğitimden atılma geri getirilmiştir. yüksek lisansta en fazla 3 yıl, doktorada 6 yıl içinde bitirme koşulu getirilmektedir. sorun şu ki bugün itibariyle bu süreleri aşmış ancak tez yazmaya devam edenlerin durumu ne olacak ortalık karışacak gibi duruyor.

    yeni yönetmelik
  2. evet çok güzel. ağız tadıyla yükseklisansta yaptırmayacaklar. tebrikler çocuklar hepinizi kutluyorum. bravo bizim nesli ite kaka sindirmeyi başardınız. denek hayvanına döndük...
  3. bu tur düzenleyici hükümler kazanılmış hak yaratmayacağını için şu andaki okuyanları da kapsar. fakat geçici birinci maddenin birinci fıkrası sanırım bunun tersini söylüyor.
  4. gece gece beni evhamlandıran haber. şu an yüksek lisans yapıyorum ve 7. dönemdeyim. bu dönem tez bitecek zaten. şimdi şöyle bi soru var, bu ne zaman pratikte uygulanacak? dönem ortası zaten, savunmayı geçen hafta yapmadık diye yanacak mıyız?
  5. memur oluyorum, lisede hazırlık okuyanlar için kademe atlama mevzusunu kaldırıyorlar
    tam staj dosyamı teslim eder bir yıl içinde tezi yazarım diyorum, bu çıkıyor
    ben gidip bir köşede depresifleşeyim en iyisi
  6. iyi bir tezin bu kadar kısa sürede yazılabileceğini düşünemiyorum. sonra gelsin intihaller kopyala yapıştır tezler.
  7. yüksek lisans yapmayı istemeyen kişilerin, işlerini yaparken bir yandan da yüksek lisansa başlamasının önüne geçmeyi amaçlıyor.
    bu yüzden destekliyorum. "yüksek lisansa eğitim için gitmiyorsa hiç gitmesin daha iyi" demişler.
    ama 3 yıl gerçekten de az bir süre olmuş. 3. yılın sonunda alelacele yazılmış tezler ortaya çıkar. sadece dersleri bitirmek için 3 yıl verilmesi daha mantıklı geliyor bana.
  8. öncelikle bu iyi olmuşçulara göndereceğim bir laf var (bkz: elalemin derdi seni mi deldi) tam böyle olmayabilir ama böyle de çok iyi oldu.
    neyse, konuştuğum bir kaç enstitü çalışanlarından hiçbiri bilgi vermedi. çünkü yazının içeriği hakkında bilgileri yokmuş. yani kimleri kapsadığı nasıl işleyeceği hakkında net bilgi yok. şayet yönetmelik geçmişi kapsarsa yani benim gibi uzatanları kapsarsa ilişik kesilecek, tsk şemsiyesi altında umudunu tamamen yitiren insanlar dolacak ülkede. peki bu durum baştaki birilerinin çok da şeyinde mi yani umrunda mı. tabiki hayır. şu an güçlülerin sahip olduğu zihniyet zaten okumayan nesil oluşması için fikir beyan etmişti daha bir kaç hafta önce. (bkz: prof. dr. bülent arı)
    şu an bazılarının sesini duyar gibi oluyorum;" yav amacı master yapmak olmayan insanlar için çıkarılmış, yok askerden kaçmak için kayıt yaptırıp derse girmeyen insanların masterla doktorayla ne işi var" falan filan.. yahu sayın beyin yoksunu aynı zamanda oksijen israfı şahıs, kişilerin amacından, niyetinden sana ne. madem bu kadar adaletlisin bedelli denilen tamamiyle "adaletsiz" bir şekilde işletilen süreç için niye ses etmediniz. bedellinin şu doğumluları kapsaması adilde bir kişinin 5 ya da 10 yılda master veya doktorasını bitirmesi mi adaletsizlik. zeka fukaraları sizi. evet ben şu an tecilliyim ve zar zor düzene soktuğum bir hayatım var. ben bu tecil süreme güvenip kredi çekip borç altına girdim. yarın ilişiğim kesilirse benim borcumu ödeyecek misin sayın beyin ızdırabı şahıs.

    neyse öfke doluyorum böyle aptalları görünce. sorsan yüksek lisans nedir bilmez ama maşallah herifteki fikir thomas edison'u çatlatır.

    temenni editi: umarım 20 nisan 2016 tarihinden itibaren herkese eşit süre tanınarak bu yönetmelik faaliyete girer. aksi durum çok mağdur yaratır.
  9. sizleri bimer e alalım, gençler!