1. maalesef davutoğluna rağmen, ayakkabı kutularına rağmen, bilal'e rağmen....... akp'nin 1. parti olduğu tahminlerdir.
    mbx
  2. akp %38-43
    chp %20-25
    mhp%20-25
    hdp%8-12

    buyuk oyun su; hdp parti olarak secime giriyor. hedef baraja takilmak ve akp'nin 400 milletvekili sayisina ulasmasi. boylece rte baskan, turkiye 7-8 bolgeli federasyon, kurtler ozerk olacak. ozerklikten sonra bagimsizlik cok daha kolay gelecek.
  3. akp,chp ve mhp'nin hedefinde hep hdp var. bu üç parti de birbirini hdp ile gizli işbirliği yapmakla suçluyor. yani akp+chp+mhp = siyasi sistem. hdp ise bu sisteme karşı tek ciddi güç. belki de en iyi muhalefeti yapan parti şuan hdp ve meclis içerisinde akp ile durumları malum.
    bunlara rağmen hala birileri çıkıp hdp'nin hedefinin baraja takılmak ve akp'nin 400 milletvekiline ulaşmasını sağlamak olduğunu iddia edebiliyor ben ne diyeyim. dışarıdan böyle sığ söylemler ile atıp tutmak kolay.
  4. yabancı ülkelerde insanlar oy kullanmaya teşvik edilir. yazılı ve görsel basın insanları harekete geçirmek için çabalar. insan manzaraları bir rahattır bir gevşektir ki sormayın. bizim yurttan izlerken şaşırmamak olası değildir.
    neden? çünkü onların standartları o veya bu partiye göre değişmez ki. adamların hayat standartları her koşulda o olağan ve rahatlatıcı çizgide devam eder.
    başa kim gelirse gelsin, demokrasiyi, insan haklarını dibine kadar yaşadıkları için kıllarının çok kıpırdamaması normaldir.
    bizde ise her zaman bir ölüm kalım mücadelesine girişilir. neden? çünkü kazanamayan için vay haline durumu yaşanır da ondan.
    hani derbileri vardır bu ülkenin dostluk kazansın denip de satır bıçak gidilen , sandalye koltuk sökülen; işte her seçim aynı manzara...
    halbuki seninle aynı görüşte değilim ama senin düşünceni söyleyebilmem için elimden geleni yaparım deme yüceliği ne güzeldir.
    işte o da okumak çoook okumak ve bakış açısını genişletmek ister...
    dilerim bir gün...
    böyle yaşarız...