1. 4 eylül 2016 pazar günü yapılacak olan benim de gireceğim dil sınavı.

    internette yds ile ilgili baktığım çalışma teknikleri çoğunlukla matematikvari veya ezber bir sisteme dökülmüşe benziyor. x'i görürsen y'yi patlat, a olursa b'yi koy minvalindeki teknikler benim gibi anlam üzerine yoğunlaşanlar için özellikle ilk başta hiç de kolay görünmüyor. hedefim 85 üstü ama dar olan zamanı düşününce 80 olsa o da olumlu.

    not: bu entry sınav sonucu açıklandığında editlenecektir.

    edit: 76,25 aldım darısı bahar dönemine. sınav öncesi akın dil denemelerinden 77 ve 78, remzi denemesinden 84 almıştım. akın dil sınav notuna en yakın sonuçları verdi.
  2. yabanci dil tespit sinavinin sonbahar ayagi. ogretim gorevlisi olma sansimi degerlendirmek icin girdigim sinav, o olmazsa en azindan insallah atandigim zaman dil tazminati getirisi olur. :)

    girecek tum youserlara basarilar dilerim.
  3. ingilizcesi leş biri olarak sadece 50 gün çalıştım. bence çok zorlayıcı değildi. 50 puan üstü yetiyor. alırmıyım bekliyorum. paragraf soruları kolaydı kelime çerez karşılıklı konuşma beni yine sikti attı. anlam bütünlüğü soruları basit sayılabilir. çeviri basitti. eş anlamli sorulardan obezite ve sigara özellikle bu kahpe soru beyin yaktı. 39 doğru yaparsam daha da girmem ilk ve son olur.
  4. başvurusunu kaçırdığım için yüksek lisansa başlayamama sebebim olan sınav.
    sorumsuz muyum neyim ben sözlük.
  5. 90 puan aldığım sınav olmuştur, atanırsam inşallah maaşa ek cukka.