1. nedense bu miladi ya da başka türlü takvimleri bir türlü benimseyemiyorum. tarihin başlangıcının isa'nın doğumu sayılması düpedüz akıl tutulması. tarihin başlangıcı için bilimsel veriler de ele alınarak daha uygun bir nokta seçilebilirdi. hiç değilse günümüz insanının 50 bin yıllık bir evrimsel tarihi var. homo sapiens 200 bin yıllık tarihteler. olmadı neolitik devrimle yerleşik hayat dönemlerini baz alalım 12-13 bin yıllık tarihi var. yazının icadı desen 3-4 bin yıl var. biz napıyoruz sanki dünya 2017 yıldır varmış gibi 2017 yılına giriyoruz. mesela 50 bin yıl sonra diyecekler ki 52017 yılına girdik. hepten yalan dolan, utanmasalar dünya 2017 yıldır var diyecekler.
    abi
  2. türkiye'de iç savaşın büsbütün gerçekleşeceği tarih.
  3. hoşgeldinnnnnn . yeni yılın ilk yorumunu attım. bu gurur hepimizin. :)))
  4. oraya buraya tarih atarken 6'yı silip 7 yazma dönemi resmen başladı. hayırlı olsun.
  5. birbirimize daha fazla bilgi ve değer verebileceğimiz, daha özgür ve saygı çerçevesi içerisinde tartışmalar yapabileceğimiz, daha özgür,daha sakin bir ülke olabileceğimiz bir yıl olsun.

    youreads ailesi herkese sevdikleriyle mutlu seneler!
  6. veda ederken çok sövmesek bari...
  7. ülke adına -maalesef- 2016'dan daha iyi geçmeyeceğini, kendi adımaysa değişim, dönüşüm yılı olacağını düşündüğüm yıl. ilk kısım için umarım yanılırım, ikinci kısım içinse hayırlısı neyse o olur inşallah.
  8. aşk acısından ölmüş gibi yapanların ölmesini dilediğim sene. yaşam yoksa şiir de yok, ekmek de yok, aşk da, edebiyat da.
  9. 2016'nın aynısı.
  10. 2017ye giren çıksın arkadaşlar. kasıyor.