1. zamanlama olarak ihalenin türkiyeye kalması kuvvetle muhtemel olan patlama.
    reax
  2. Sabah saatlerinde meydana gelen patlama neticesinde havaalanı trafiği durdurulmuştur.
    Saldırının terör saldırısı olup olmadığı henüz belli değil.

    Eğer terör saldırısı ise bakalım dün Ankara olmayanlar, bugün brüksel olacak mı?

    İlgili haber

    Edit: Tarihi yanlış açmışım, modlar düzeltebilir mi?
  3. son zamanlarda ışide karşı yapılan operasyonlara misilleme olma ihtimali yüksek. özellikle aa deskinde olması abd nin son musul operasyonuna tepki olarak olmuş olabileceğini aklıma getirdi. onlar bizim yanımızda olmasada biz pariste olduğu gibi brükseldekilerinde yanındayız.
  4. birilerinin çıkıp kınayacağı ve #prayfor... ile başlayan hashtagler atacağı ama önüne geçmek yerine terör örgütlerine silah yardımı vs. yapılmaya devam edileceği bu dünyada, yaralanmayı ve ölmeyi hak etmeyen insanların canı yanmıştır. yine. ideolojiler ve hırslar uğruna.

    edit: metrolarında 3. patlama gerçekleşmiştir.
    edit 2: bu ülkeler aldıkları istihbaratları ne yapıyorlar çok merak ediyorum. birkaç gün önce belli bölgelerde patlama olacağına dair istihbarat alınmış. neden inatla insanların ölmesine göz yumuyorsunuz, bu nasıl bir vicdan, adamlar ağ örmüşler ülkelere. "birkaç öfkeli gencin" önlenemeyen/önlenmeyen boy gösterisi.
    jole
  5. brüksel'in terör eylemleri için seçilmesine dikkat etmek gerek

    ikinci olarak ülkenin en güvenli noktası sayılan havalimanına dikkat etmek gerek.

    işid tüm eylemlerine genel olarak bakıldığında doğu bloku vatandaşları ile batı bloğu vatandaşlarını ayırarak izole edilmiş ötelenmiş bir şerit yaratmaya çalışıyor.

    şahısa kuruma yönelik değil genel olarak güvende değilsiniz ifadesi bırakma yönünde çalışıyor.

    türkiye'nin en büyük dezavantajı yabancı basında suriye iç işlerine çok karışan, bu yüzden mülteci ve ışid krizi çıkmasında en büyük kabahatli olarak gösteriliyor olması.

    yaklaşan vize ve ab süreci konumunda türkiye'de ağır yaralar bırakabilir.

    patlayan şahsın türk ya da suriye vatandaşı olma durumu avrupa'da oluşan anti türk milliyetçiliğini daha da körükleyebilir.

    her koşulda ne olursa olsun türkiye cumhuriyeti dış desteğini ve avrupa vatandaşlarındaki olumlu imajını hızla kaybediyor. bunun acısı da yine türk vatandaşlarını özellikle yurtdışında ikamet edenleri etkileyecektir diye düşünüyorum.
  6. her ne kadar iyi bir söylem olmasa da avrupa ülkeleri bu tür olayları başlarına gelmeden maalesef anlamıyor ve algılamıyor. türkiyede neredeyse hergün verdiğimiz şehitlerimiz, patlayan bombalar, ölen siviller, filistin, suriye saymakla bitmiyor. siyasilerin oynadığı büyük oyunlar ve cezasını sürekli olarak çeken sivil piyonlar
  7. belçika'da yayın yasağı olmaması dikkatimden kaçmadı.
  8. avrupa'daki havaalanlarında da türkiye'deki gibi iki kere, hem havaalanı girişinde hem uçağa binmeden önce güvenlik kontrolü uygulamasının getirilmesiyle sonuçlanabilecek eylem.
  9. olsun her yerde patlama olsun insanlar ölmesin ama başka yolu yok. biraz da besledikleri yılan kendilerini ısırsın yeter ya hep bize hep bize