1. hak gaspıdır, hakeden yüzbinler varken onlardan önce taşerona kadro verilmesi kelimenin tam anlamıyla gasptır.
  2. işim gereği her ay bakanlık içinde gördüğüm taşeron işçilere bugün yanlarındayken haberi alışlarına ve sevinçlerine şahit olduğum olay. normal memurların yanında ikinci sınıf insan katagorisinden çıktıkları için mi , akşam memurların bindiği servise kendilerinin binme hakkı olmadığı halde hergün kaçak olarak bindikleri ve birisinin çıkıp 'sen memur değilsin, ne işin var bu serviste' korkusu içinde yaşamayacakları ve en az beraber çalıştıkları memurlar kadar iş yapan ama sürekli diken üstünde çalışan taşeron işçilerimizin sevincine şahit olduğum olay. artık sizinde yan masanızda çalışan kişi kadar hakkınız var. çok sevindim valla.
  3. taşeron sistemini de kendileri getirmiş ve kalkmaması için uzun süre mücadele etmişlerdir. iktidarı kaybetme korkusunun eseridir. incelemedim ama muhtemelen kanun ve geçiş süreçlerinde de tonla haksızlık yapılacağından adım gibi eminim.
  4. insan bu kadar iyi görünen bir şeyin, bu kadar karanlık ve kibar tabirle kötü kişilerce verilmesine inanamıyor; daha doğrusu kesin bir çapanoğlu, bir ayrım, pislik, bir hinlik var bu işte dedirtiyor...

    bu yüzden -henüz- inanmadığım beyandır...
  5. şaşırtıcı derecede olumlu bir karar, umarım kimseyi pişman yahut mağdur etmeyecek bir biçimde ve gerçekten işini düzgün yapan insanlara öncelik verilerek uygulanır.