1. 23 mart 2016'da okulumuzun beytepe yerleşkesinde, eli palalı faşist çeteler tarafından öğrencilere saldırılmıştır. gerçekleşen saldırıya bir gün öncesinden provokatif bir zemin oluşturulmaya çalışılmıştır. okul toplulukları ve öğrenciler okulda newroz kutlama kararı almadığı halde, sahte bir hesaptan newroz kutlaması yapılacağına dair bilgi yayılıp, çağrı yapılmıştır.
    bugün kutlamanın yapılacağı iddia edilen saatte ise bir grup ülkücü ellerinde palalarla ali ismail korkmaz amfisi'nde bulunan öğrencilere saldırmıştır. saldırının püskürtülmesiyle geri çekilen faşist çete 10 dakika sonra 30-40 kişilik bir grupla ellerinde palalarla amfi önündeki öğrencilere ve hocalara saldırmışlardır. hocaları 'sonunuzun bedrettin cömert gibi olmasını mı istiyorsunuz?' diye tehdit etmişlerdir.
    olaylar sırasında eli palalı çeteye herhangi bir müdahalede bulunmayan çevik kuvvet; yemekhane meydanına geçen öğrencilerin önüne barikat kurmuş, 8 öğrenciyi ise gözaltına almıştır. öğrenciler hem faşist çete hem de polis tarafından saldırıya uğramıştır.
    üniversite yönetiminin hiçbir şekilde müdahalede bulunmadığı faşist çete tarafından okulumuzun 2 öğrencisi bıçaklanmıştır. bu olayın sorumluları okulun öğrencisi olmadığı bilinen eli palalı çetelerin okula girişine ve okul öğrencilerine saldırmasına göz yuman okul yönetimidir.
    hacettepe üniversitesi'nde kadınları tecavüzle tehdit edenlerin, insanların hassasiyetlerini kullanarak okulu provoke edenlerin, palalarla öğrencilere ve hocalara saldıranlara yer yoktur!
    hacettepe üniversitesi berkin için omuz omuza yürüyenlerin, kadın meydanı'nda mor duvarı boyayanların, bedrettin cömert'in öğrencileri olan bizlerindir!
    üniversitelerimizi ve yaşam alanlarımızı terk etmiyoruz, etmeyeceğiz!
    gençlik çetelerden güçlüdür!
    fkf hacettepe-beytepe
  2. bir kısmını gözlerimle görmediğim. bir kısmını uzaklardan, bir yurt odasından izlediğim olaylar.
    bana arkadaşlarımın anlattığı kadarıyla olaylar öncelikle yıldız amfi katinin de oturan devrimci öğrencilere saldıran bir grup ülkücü ile başlamış. yıldız amfi kantininin fotoğrafları paylaşıldı ve gördüğüm çok fazla kandı. kantinin içerisi mahvolmuştu.
    erkek yurdunda ki odamda uyurken gürültü duymaya başladım ve oda arkadaşlarımın pencerede olduğunu gördüm. pencereden baktığımda turuncu puşili birisi başka birini kovalıyordu. önce puşiden dolayı bu kişinin ülkücü olmadığını sandım ama daha sonra dışarıyı daha net görebilmek için üst katlarda bir odaya çıktım ve baktığımda puşili arkadaş ülkücü grupla birlikteydi. bu olaydan sonra ülkücü grubu bekleyen polis ekibi orayı terk etti. güvenlik toplanan insanlara dağılmalarını söyledi ve gittiler. ülkücü grubu tam göremedim ama tahminimce bizim erkek yurdunun arkadasın da kalabalık bir grup olarak bekliyorlardı.
    daha sonra bam balkonunda bir kargaşa olduğunu gördüm. iki tane ambulans geldi bu olaydan sonra. daha sonra odama geri döndüm. bir süre sonra arkadaşlarım bama çağırdı. yolda giderken bam balkonda olan kargaşanın içerisinde olan bir arkadaşı gördüm. ülkücü gruptan bir kaç kişinin chpli iki arkadaşını bıçakladığını ve artık onları da fişlediklerini söyledi. daha sonra bama gittiğimde bu olayın gerçek olduğunu öğrendim.

    bu olayların ateşlenmesinin sebebi ise nevruz için bir twitter hesabı açılmış. çok az takipçisi var ve 23 martta nevruz kutlanacağını yazmış. fakat herhangi bir örgüt, herhangi bir etkinlik yapmayacağını söylemişti ve nevruzla ilgili hiç bir şey yapılmayacaktı. kampüsün hiç bir yerinde bu tarihte nevruz kutlanmadı. buna girişim bile olmadı. hatta ülkücüler dışında hiç bir öğrenci kitlesi bile bile bugün toplanmadı.

    daha garip bir şey daha var. gerçi bu beytepe öğrencileri için alışıldık bir durum fakan yine de çok garip. beytepeye girerken tek tek kimlik kontrolü yapılır, okulun öğrencisi alınmaz. hele bu dönemde çok zor okulun öğrencisi olmayan birini içeri almak. ülkücü grupta okulun öğrencisi olmayan insanların olduğu söyleniyor. eğer doğruysa bu güvenlik ne yapıyor orada. bu kadar insan nasıl girdi. okulun öğrencileri olmadıkları halde içeriye girmiş olabilecekleri gibi kesici aletlerle, silahlarla girmesine nasıl izin veriliyor. okulun nizamiyesinde kimlik kontrolünden daha fazlası yapılmalı. hadi kesici aletlerle, silahlarla okula girdiniz tamam ama polisin yanında bunlarla nasıl yürüyorsunuz? bu polisler neden hiç bir şey yapmıyorlar.

    çok değişik şeyler oluyor ve hiç iyi değil.
  3. şaşırtmamıştır çünkü polislerin yegane görevi okullardaki saldırganları değil saldırıya uğrayan tarafı gözaltına olmak olmuştur. buna artık şaşırmıyor oluşumuz ne kadar korkunç bir durum düşünsenize. artık bu tarz olaylarda polis müdahale etmek için kampüse gelince güvende hissetmek yerine daha da tedirgin olan bu öğrencilere yeri gelince "geleceğimiz bu çocuklar!" demesini iyi bilen yetkililer de en az saldırgan grup kadar suçludur. nasıl içeri girdi bu insanlar, neden ön ayak olunuyor bu suça?
    şu kendilerini yetkili merci gören, insanların farklı düşüncelerde olabileceğini bile kabul edemeyen, eğer farklı düşünüyorsa ölsün diyen ve dışarıda elini kolunu sallayarak gezebilen bu insanlara artık müdahale edilsin yeter! bu insanların toplum için nasıl bir tehdit olduğunu göremiyorlar mı? ya siz bunca kötülükle gece nasıl uyuyabiliyorsunuz?
    jole
  4. 90'li yillardan beri hiç bir şeyin değişmediğini görmek çok üzücü. kampüse nasil girdiği belli olmayan palali sopaları kişiler ve dövülen öğrenciler. kantinde yemekhanede yurtlarda süren kavgalar.

    (bkz: türkiye'de bilimin gelişmeme nedenleri)