1. teröristlerin yeni faaliyeti.

    21.30 sularında twitter'da gezen haberi haberturk ve al jazeera doğruladı,
    iha'dan video geldi.

    8 şehit olduğu söyleniyor umarım yalandır.
    mert
  2. hakkında sadece yukarıda ki yorumda aktarılan haberler dışında bir şey olmayan olay ya yalan ya da artık umursamıyoruz haber bile yapma gereği duymuyoruz.

    edit : patlamada şehit olan üstçavuş halil türkoğlu'nun 14 mart'da facebook'da paylaştığı yazı ;

    hepimiz üzülüyoruz ki bir jandarma astsubayı olarak ben terörle mücadelede birinci saftayım. evet 18 şubatta haince patlatılan ve yedi şehit verdiğimiz diyarbakır mermer karakolundayım. barut kokusunu bilirim kurşun sesinide... emsallerim daha kpss ye hazırlanıyorlar ve ben 4. tayin yerindeyim. mevzubahis vatan be kardeşim gerisinin teferruat olduğunu hep beraber yürekten söylemedik mi ?? ankaranın zemheri soğuğunda yürek yakan ve haince bir saldırı oldu. ağlayalım hep beraber ne yapabiliriz diye düşünelim ve bir daha olmaması için çaba sarfedelim gönül bunu ister fakat memleketimdeki insanların duyarsızlığına üzülüyorum. ankarada bomba patladı evet bu bir hüsran günahsız insanlar öldü bu çok büyük bir kayıp ama sanki böyle bir şey beklermiş gibi birden herkes tek ağız olup ''devlet suçludur'' demeye başladı. pkk denen kansız hain topluluğu burda 500 metre yakınım da 7 silah arkadaşımı şehit etti. o devleti suçlayanlar nerdeydiniz?? neden çıkıp aynı yüreklilikle pkk haindir suçludur demediniz ??? bırakın devleti suçlamayı en büyük istihbarat kişinin kendidir. duyduğunuzu gördüğünüzü jandarmayla, polisle mit' le paylaşmazsanız (görüp şüphelenip, hissedip paylaşmayanlar için söylüyorum) en az o bombayı patlatan kadar o masumların kanında sizinde parmağınız var demektir. o arabayı -hadi idda ettiğiniz gibi devlet farketmedi- de koca ankarada hiç mi kimse görmedi. bir taneside çıkıp bu arabada garip bi hal var neden demedi ?? malesef hırsız içerden olunca kapı kilit tutmaz. devir tek yürek olma devridir. yeterince suçlayanımız var zaten bide kalkıp devleti suçlayarak hainlerin ekmeğine yağ sürmeyin. millet olarak başımız saolsun hiç bir dilde hiç bir sözlükte bu acıyı anlatacak harf dahi yok. umarım bu son olur. el ele verirsek ellere karşı dik dururuz.... üstçavuş h.t
  3. lanet teröre öyle alıştırmışlar ki bizi, artık yitirdiğimiz canların sayılarına göre tepki verir olmuşuz. bu durumu, bu gün bir yakınımın şehit haberini aldığımda farkettim ve utandım kendimden. şırnak' da yitirdiğimiz canımız cemil koç. bir haber almak, doğruluğunu bilmek için aradığım herkes hıçkırarak ağlıyordu. annem, babam, kardeşim, herkes. öyle dokundu ki anlatamam, yıkıldım. yakın arkadaşlarımdan olan oğlu furkan da polis olmaya çalışıyordu. zor derdim bu güne kadar, can yitirmek zor. bugün anladım gerçekten ne denli zor olduğunu. yarın cemil abimi toprağa verecekler terörü lanetleyerek. tıpkı bundan önce yitirdiğimiz canlarımızın cenaze törenlerinde olduğu gibi. yalvarırım alışmayın, tepki verin zira alışarak yok olacağız.
    3 şehit ve 22 yaralı askerimizin olduğu söyleniyor. şehitlerimize allah' tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. acılı ailelerine allah sabır versin.
  4. sevgi kelebeklerinin gerçekleştirdiği eylemdir. karakola çiçek atılmıştır. sizin zürrüyetinizi sikiyim!!!

    link

    edit: siviller başlamış bile şurda
  5. 24 Mart 2016 Perşembe günü saat 21.10 sularında Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 24 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

    Türk Silahlı Kuvvetleri
  6. bak kanıksadık, benimsedik işte tepki göstermiyoruz okuyup geçiyoruz.

    birşeyler yazmıyor insanlar günlük hayatlarına devam ediyor, haftasonları planlarını programlarını yapmaya hazır haftanın bitmesini bekliyorlar. bu hafta bakın görün herşey gene normale dönücek.

    insanlar eğlenmeye gidicek ve doğudakiler gene ölecekler ne yazıkki. allah belamızı vermiş sadece sıranın bize gelmesini bekliyoruz işte..

    şehitlerimize allah'tan rahmet diliyorum. çok üzgünüm gerçekten
  7. olay büyük şehirlerde olmayınca garibim, askerime ağlayan ailesinden başka olmuyor. gencecik canlar yitip gidiyor ama, bazıları için en yüksek mertebe! evvela biz de biliyoruz şehit kelimesinin manasını ama yıllar geçtikçe öyle sapıtık bir anlam yüklediler ki.. hasan sabbah gibi yoluna ölecek adamlar ararcasına yüreklendirici sözlerle bezenmiş... ama gel gelelim büyük bir oyuna kurban giden; anaların kınalı kuzuları, sevdalılarının doyamadığı, gözü açılmamış bebeklerinin hiç tanımadıkları.. dünyanın fitili herkes için ateşlense, ne güzel olurdu..
  8. özellikle sosyal medyada bu saldırı ile ilgili "ohlanan" insanları gördükçe "insanlık" kavramından utanıyorum.
  9. bunların dini imanı yok. okul bahçesinde oynayan çocuklara el bombası atanların, 3 katlı polis lojmanındaki kadın ve bebekleri katledenlerin dini imanı mı olur lan.bir de bunları açıktan gizliden savunan müslümanlar(!) var.la benim dinim bana sizin dininiz size..
    öyle ya da böyle emellerinize ulaşamayıp köpek gibi öleceksiniz
  10. kan kokulu tutarsız bir ideoloji sahibi terör örgütünün terör eylemi.

    protesto, her türlü eylemi anlarım. ancak bir insanın en temel hakkı olan yaşama hakkının elinden alınmasının bir izahı olamaz.

    devlet, millet, ulus, komün, ırk her neyse tüm bu oluşum ve kavramların varoluş amacı zaten bireylerinin yaşam hakkını güvenceye almaktır. toplum içindeki sözleşmeyi sağlayan da temelinde bu düşüncedir.

    siyasi ideolojiler, dini inançlar; senin bazı haklarından mahrum olduğunu, eksik, hatalı-kasıtlı yanlış uygulamalar olduğunu, inancını/ idealini tam yaşayamadığını betimleyebilir ancak hiçbir neden bu noksanlıkları tamamlayabilmek adına başka birinin en temel hakkınını, ailesini yok etmene gerekçe göstermez.

    kin ve nefretle işlenen cinayettir bu dava için kutsal bir emek değil. babasını şehit ettiğin çocuğa da kin ve nefret yüklemektir. toplumsal yarayı daha da onarılmaz hale getirmektir.
    ozee