3%


    • izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.80)
3%
brezilya yapımı orijinal netflix dizisi. dünya zenginler ve fakirler olmak üzere ikiye ayrılmış. yapılan sınavlarla 20 yaşına gelmiş gençlerin sadece %3'ü zenginlerin bölgesine katılmaya hak kazanacak.


  1. Distopik dünya sevenler için güzel bir dizi olmuş. ingilizce dublaj üzerine altyazı izlerseniz berbat bir hal alıyor. Netflix üyeliği olan bir arkadaşınızdan şifresini alarak veya 1 aylık ücretsiz üyelikten yararlanarak portekizce dil türkçe altyazı ile izlerseniz daha güzel olabiliyor.

    Şu anda yaşadığımız dünyaya oranla öldürenlerin öldürmek için daha sağlam nedenleri olduğu, sınavı kazanmak isteyenlerin kazandıkları taktirde bizim kazandığımızdan daha büyük şeyler kazandığı bir dünyayı anlatıyorlar. öyle ayrıntıya çok takılmazsanız adamlar düşük bütçeyle güzel bir şey çekmişler.
    sadece 4. bölümü izlemek için bile izlenir bu dizi.
    !---- spoiler ----!

    marco amacına ulaşmak için insanların neler yapabileceğini,neye dönüşebileceğimizi bize gösteriyor.

    !---- spoiler ----!
    imdb
  2. oldukça beğendiğim, güzel göndermeleri olan bir diziydi. burada şöyle bir ayrıntıyı keyifle anlatmak isterim. diziyi beğendim, yorum yazacaktım baktım sitede yok. üşendim açmaya dedim illa biri bi gün açar ben de o zaman yazarım. işte o gün bugünmüş. ^::)^

    ne desek spoiler olur, izleyin.
    abi
  3. ilk bölümünü az önce izledim, ilgi çekici bir konusu var, "ne izleyeceğim ulan ben şimdi" boşluğuna düşenler varsa bir baksınlar derim.

    not: sezonu bitirdiğimde daha detaylı olarak bu giriyi güncellerim unutmazsam. he unutursam da mesaj kutumu allandırırsınız olur biter cağnım.
  4. bu gece başlayıp 4. bölüme geldim. güzel bir dizi konu olarak açlık oyunlarının o çocuksu fantastik havasından kurtulmuş hali diyebilirim.

    edit: ilk sezon bitti umarım fazla bekletmez 2. sezon için. gayet sürükleyici bir dizi devamını merak ediyorum
    wtf
  5. kendimce "acaba günümüzde refah seviyesi yüksek olan ülkeler, toplumu gelecekte olabileceklere karşı uyarmak gibi bilinçli bir amacın yanı sıra, istikbâlde bu refahı kaybedebilirlik endişesiyle doğal bir refleks olarak da mı distopya eserler üretmeye gidiyorlar" diye düşünürken, bizim gibi tipik bir üçüncü dünya ülkesi olan brezilya'dan böylesi bir yapım çıkması beni hem şaşırttı, hem de heyecanlandırdı.

    evet, son yıllarda konusu ve kurgusu bakımından birbirine benzeyen pekçok distopya türü dizi ve sinema filmi yapıldı. %3 dizisinin de bunların içersinde izlenebilir mahiyette olanlardan biri olduğunu ve gelecek vaadettiğini düşünüyorum. devam eden sezonları beklentilerimi karşılar umarım.