1. ülke olarak geçirdiğimiz zor günler demicem bu ülke zor günlerden aydınlık günlere geçişi bir türlü yapamadı ama laik kalın ve bütün atatürk düşmanlarını nutukla dövün efendim.
  2. "30 ağustos zaferi, türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur ama türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. besbelli ki yeni türk devleti’nin, genç türkiye cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. bu alanda akan türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır."

    gazi mustafa kemal atatürk
    - 1924 dumlupınar konuşması.

    bayramımız kutlu olsun.
    ae
  3. kutlu olsun!
  4. gönül isterdi ki bugün de coşkuyla kutlansın... daha bir ay önce gördüğümüz kalabalıklar olsun.. çok şey istiyorum; zaferimiz kutlu olsun!
  5. 11 şehit verdiğimiz gün coşkuyla 3. köprüyü açtınız ama 30 ağustos'a gelince darbe girişimi oldu, yastayız.
    her sene bir bahaneniz var.
  6. bir toplumun cehalet, vicdan, tutarlılık, bilinç, bilim ve insanlığını milli bayramların geldiği günde anlayabilirsiniz. 70 yıl boyunca lanet edebilirsiniz.
  7. yüce atatürk'e saygı ve minnetle kutlu olsun efendim
  8. atam; şu an için ülkemiz hiç umduğun şekilde değil. kendimize olan güvenimiz de biraz sarsılmış gibi duruyor. bizim sadece biraz zamana ihtiyacımız var. ama asla umutsuz değiliz.

    bugünün kıymetini ve anlamını biliyoruz. biliyoruz ki geldikleri gibi gidecekler. sen olsan öyle derdin bize.

    seni asla unutmadık ve unutmayacağız. seni silmeye çalıştıkları her gün aslında seni biraz daha kalbimize ve beynimize kazıyorlar.

    gün gelecek ve senin türk gençliğine emanet ettiğin vatan, cumhuriyet hakkıyla korunacak.

    ülkemizin zafer bayramı kutlu olsun. anlamını daha çok yaşatacağımız, çok daha güçlü ve coşkulu zafer bayramlarına...
    ozumm
  9. genclik ve spor bakanligi ve yerel yonetimler tarafinda biraz gormezden gelinen resmi bayram. oncesinde 26 agustosta malazgirt zaferi diye bircok kutlma ve organizasyona imza atan belediyeler ve bakanlik birimleri su siralar sessiz takiliyor. gostermelik birkac duyuru ve mesaj atanlar var ama bir malazgirt zaferi degil yoneticilerin gozunde. cok gozume batti bu yeni kutlamalar. kutlu dogum, fetih, Kût'ül-Amâre gibi kutlamalardan resmi bayramlarimiza sira gelmiyor. bunu gormek gercekten uzuyor beni.

    inanin malazgirt savasi cuma gunu oldugu iddia edildigi icin 26 agustos tarihinde israr ediyorlar yoksa o 30 agustos diye degistirilmisti. iddia edildi diyorum cunku tarih yazimi konusunda turk tarihine guvenmiyorum. bircok sallama detay barindiriyor. o gun verilen cuma hutbesi icerigi bile var iken tarihi bircok bilginin bilinmemesi ilginc.

    bu arada dun eski gazetlere ve arsivlere goz atiyordum. bizim bagimsizlik savasimiz dunya medyasinin gozunde nasil olmus diye. amerika'daki basin bu konuda eski arsivleri erisebilir yapmis. birkac aramadan sonra soyle bir gazete sayfasina denk geldim. biz bagimsizligimizi kurtardigimizi dusunurken dis basin binlerce yunan katledildigini falan yazmis. inanin bazen cok buyuk bir yanilginin icerisinde oldugumu dusunuyorum okudugumuz hersey yalanmis gibi.
  10. gazi mustafa kemal atatürk ve aziz şehitlerimizin ruhu şâd olsun.
    zaferimiz kutlu olsun.