1. 5-15 nisan arasında "kaldır kafanı" sloganı ile gerçekleşecek hadise. toplam 203 film bu günler arasında izleyicilerle buluşacak ve öğrenci olanlar için biletler sadece 1(bir) tl olacak. bu bir tl olayı hafta içi seanslarında sanırım onun ayrıntısı tam olarak bende değil.

    ancak tüm bu uzun metrajların, kısa filmlerin, belgesellerin ötesinde bu seneki festivalin benim için önemi bir başka. çünkü sir ian mckellen onur konuğu olarak istanbul'da festivale katılacak. küçük kızlar gibi bağıracağım şimdi. 4 nisan salı akşamı düzenlenecek açılış töreninde ödülünü alacak ve daha sonra 7 nisan günü de boğaziçi üniversitesi'nde sohbete katılacak ve hayranlarıyla, en çok ben, bir araya gelecek. kendisini ölümlü gözlerimle göremezsem çatlarım.

    he unutmadan, biletler de 25 mart'ta satışa çıkıyormuş. biletix yoluyla alabilirsiniz ya da atlas ve rexx sinemalarından temin edebilirsiniz.
  2. biletleri dün satışa çıktı. yıldızlı seanslarda yönetmen veya oyuncu da seansa katılıyormuş. richard iii filmini ian mckellen ile izleme şansınız var mesela.