1. 1984 okurken denk geldiğim yasak çok ironik dimi değil gerçekler
    belit
  2. dolar olmuş 3.11
    euro olmuş 3.47
    saat uygulamasının bile içine sıçtılar.
    keyiflerine göre paralel, keyiflerine göre fetöş diye milleti yaftaladılar. laik, demokratik hukuk devleti kavramını komple batırdılar.
    memleketi birfiil işgal ettiler. her yerini sattılar. yıktılar. zengin olmak için her şeyi yaptılar.
    başarıyorlar.
    ve lanet olsun 1000 yıllık türk tarihinde bu adamların yönettiği tarihe denk geldiğimiz için. her şeyi kılıfına uydurdukları için. sadece konuşabildiğimiz için. ve hiçbir işe yaramadığı için.
    ha bir de sebebi şu:
    (bkz: 4 kasım 2016 selahattin demirtaşın gözaltına alınması)
  3. tüm dünya internet hızında devrim yaparken biz sümüklü böcek hızına geçtik.

    twitter, facebook ve youtube erişime açık gibi gözükse de kullanıma kapalı. whatsapp tamamen engellenmiş. skype'da oturup açılıyor ancak mesaj yazıldığında iletilmiyor. tek kullanabildiğim vk hesabı var. ona da sadece bilgisayardan girebiliyorum telefondan erişim kapalı.
  4. wp yasak, viber serbest. facebook, instagram, twitter yasak. facebook ve twitter a gönderi gönderebildiğimiz swarm serbest. tebrikler çocuklar.
  5. twitter ve facebook istatistik araçları ile toplumsal tepkinin ölçümünü yapabiliyor. mesela tt olursa 1-2 saatlik araştırma ile nabız ölçümü yapılır. tabi ki yabancılar, haber ajansları ona göre haber çıkarıyor vs. yasaklama olursa avrupa olaylar hakkında detay bilgilere ve toplumun nabzına bakamamış olur. bakamazsa da çıkıp adam akıllı açıklama yapamaz. yapamazsa ekonomide spekülasyon oranı hayli düşer.
    abi
  6. artık gerçekten iyice suyu çıktı işin. ileri demokrasinizdeki her yasağa nefret kustuk ama önüne geçemedik tamam da arkadaşım whatsapp engeli nedir ya? tamamen bana ait olan rehberimdeki kişilerle konuşmamı sağlayan bir uygulama. resmen kişilik haklarına toplu tecavüzdür bu. hoş tecavüzü size öğretecek değiliz ya. kişilik hakkı ya da başka bişey ayırt etmiyorsunuz ne de olsa!
  7. mevzu için "provokasyonu engellemek" gibi bir mantık bulmuşlar çalıp çalıp oynuyorlar; sonumuz hayrolsun...
  8. ''aman devletin bekasına zeval gelmesin padişahımıza bir şey olmasın varsın erişimler yasak olsun, halk haber almasın ne var bunda canım''

    mantığı ile ortaya konulan yasak.
  9. vodafone kullanıyorum ve mobil internet yok şu anda hiç bir yere bağlanamıyorum bu özgürlüğümüze ve haklarımıza tecavüz etmektir.

    sosyal medyaya erişim yavaşlatılarak, engellenerek toplumun tepki göstermesi engellenmeye çalışılıyor bir çok kişi de gerçeklerden yoksun bırakılıyor.

    mobil internetin kesilmesini ise ben ilk defa yaşıyorum. sanırım mobil kullanıcıların fazla olması göz önünde bulundurulmuş.

    sansürün her türlüsü kötüdür.