• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.25)
47 ronin - carl rinsch
"ronin" japon kültüründe efendisiz kalmış samuray savaşçılarına verilen isimdir. lord asano'nın himayesinde huzurlu bir hayat süren ako halkı ve onların koruyucu savaşçıları olan samurayların düzeni, imparator shogun tsunayoshi'nin lord kira eşliğinde ülkeye gerçekleştirdiği ziyaret ile alt üst olacaktır. zira kira'nın asano için hain planları vardır. diğer yandan melez kai, lord asano'nın kızı mika'yı imkansız ve tutkulu bir aşk ile sevmektedir. ama kira'nın planlarında hem ako'yu hem mika ele geçirmek vardır... carl rinsch'in yönetmen koltuğuna oturduğu filmin senaryosunu hossein amini ve chris morgan beraber kaleme aldılar. filmin başrollerinde ise keanu reeves, hiroyuki sanada ve kô shibasaki paylaşıyor.


  1. iki senedir bilgisayarda duran ama daha yeni izleyebildiğim film. konusu samurayları anlattığı için hoşa gidebilecek düzeyde ancak son samuray gibi bir etki ettiği de söylenemez bence. keanu reeves için bir nebze ama dediğim gibi, fazla bir şey beklemeden izlemek lazım.

    !---- spoiler ----!

    kira'nın ölümünden sonra ako'ya kelle elde o uzunca yürüyüş ve herkesin saygılarını kazanmaları sahnesi çok iyiydi. aynı zamanda samuray gibi ölmelerine izin verilmesi de benim beklemediğim bir şeydi.

    6/10

    !---- spoiler ----!
  2. bence underrated bir film. bir kere çekik gözlü keanumuz acayip havalı, güçlü, kuvvetli ama bunu sadece istediği zaman kullanıyor en sevdiğim. tabi adamın samuraylar içinde yer alması için gerçek hikayeye fantastik öğeler de eklenmiş ama bu durum hikayede hiç sırıtmamış oldukça da iyi olmuş. ben çok beğendim. hele hiroyuki sanada kendisine aşık oldum diyebilirim.

    japon kültürü gerçekten ilgi çekici samuraylar, katanalar...vb. ama bazı yönlerini anlamsız buluyorum. özellikle en küçük bir şeyde onur zedelenmesi yaşıyorlar sonra gelsin seppukular gitsin harakiler. bu saygı olayını biraz abarttıklarını düşünüyorum. son samuray'da da vardı aynı olay. adam kocanı öldürmüş; saygı duyuyorum. yan gözle bakıyor; saygı duyuyorum. ota, boka, böceğe; saygı duyuyorum. yok arkadaş bana ters! burada atıp tuttuğum için japonlardan özür diliyorum ama nasılsa fikirlerime saygı duyarlar sorun yok.