1. deniz gezmiş, yusuf aslan ve hüseyin inan'ın idamının üzerinden 43 yıl geçti.
  2. herkes ne zaman ölür
    elbet gülünün solduğu akşam
    (turgut uyar)
  3. denizler’in kendi infazlarına nasıl yaklaştığını görmek ve devrimcilere bıraktıkları kalıtı kavramak açısından halit çelenk’in tanıklıkları çok değerlidir. meclis onayladıktan sonra görüşmeye gittiğinde konuya bakışlarını şöyle ifade ederler: ortada hukuki bir mesele yoktur. siyasi durum gereği infazlar yapılacaktır. korkmadıklarını, endişe duymadıklarını belirtirler. 3 istekleri vardır: ilki, taylan özgür’ün yanına gömülmek. ikincisi, halit çelenk’in infazlarda bulunması ve olası yanlış anlatımların, çarpıtmaların önüne geçilmesi. son olarak, nihat erim’in af dileme ve pişmanlık belirtme çağrısını reddederler. yurdumuzun ve halkımızın yararına bir mücadeleye giriştik. pişman değiliz. ailelerimiz de bizim için kimseden af dilemesin, bizi küçük düşürmesin. derler.

    denizler’in yaşarken görmediği hoşgörüye öldükten sonra mazhar olmalarını, bir pop ikonuna dönüştürülmelerini, etraflarında naif bir romantizm yaratılmasını reddetmeliyiz. onlar yanlış yollara sapmış iyi aile çocukları, heveskar gençler, don kişotlar filan değildiler, şövalye düşlerinin peşinde ölmediler. bir halk gülmüyorsa gülemeyeceklerini bildikleri için öldüler. kimle ne için dövüştüklerinin, bu işlerin gücü gücü yetene olduğunun gayet farkındaydılar. emperyalizme ve gericiliğe karşı ellerine ne geçtiyse onunla mücadele ettiler, ne kadar yapabildilerse o kadar yaptılar. ölüme koşmadılar, ölene kadar dövüştüler. oturup kalkmaları, konuşup gülmeleri, hataları ve sevaplarıyla bu toprağa benzeyen bir devrimci miras yarattılar. kıymetini bilelim.
    mutlu
  4. ..

    bu hıdırellezde de dilekler denizler için,

    bir bahar dalında dalgalana dursun deniz..
  5. deniz yusuf hüseyin .. bir neslin en şanslılarıdır. bir dağ evinde ansızın gelen jandarmanın sözde evdeki rehineleri kurtarmak için eve roketatar atması sonucu ölen mahir, ya da sorguya götürüldükten sonra orada intihar eden ibo gibi ! gibi akıl sınırlarını zorlayan olaylara maruz kalmamışlardır faili meçhul değillerdir en azından taylan gibi. o dönem koşullarında da şans ancak bu olabilir sanırım. adice idam kararları alınmış ama başları dik ve onurlu bir şekilde ölüme gitmişlerdir.
    wtf
  6. devrim zamanla bir ihtimaldi ve çok güzeldi.
  7. bir ya da daha fazla türk askeriyle beraber bir savcıyı da yatağında şehit eden suçlu ve yardımcılarının adalet ile tanıştığı gün.