• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
7 beonbangui seonmul - lee hwan-kyung
zihinsel engelli ama kızını ölesiye seven bir baba (ryu seung ryong), bir yanlış anlaşılma dahilinde bir suça karışır ve hapse düşer. ardından kızı ye seung (park shin hye) babasının suçsuzluğunu ispatlamak için amansız bir mücadeleye girişir..


  1. adalet - güç ikilisinin mücadelesine iyi bir örnek. yer yer güldüren ancak dramı damarlarınıza kadar hissedebileceğiniz, ağlatmalık film. küçük kızın oyunculuğu hayranlık uyandırmakta.
    !---- spoiler ----!

    babayla kızın parmaklıkların önünde vedalaştığı sahne hıçkırıklara boğar.

    !---- spoiler ----!

    imdb
  2. çok ağlayasınız varsa hotaru no haka ile beraber tam isabet bir uzak doğu sineması mamulüdür.
    tuhaf olan filmin sonlarına kadar küçük kız, muhteşem yaratık ye-seung'un (onu oynayan çocuğun) oyunculuğunun ne kadar harika olduğunu düşünürken, filmin sonlarına doğru babayı oynayan seung-ryong ryu'nun aslında zihinsel engelli olmadığını hatırlayıp göz yaşlarınızın arasında adama şapka çıkarasınız gelir. o kadar doğal ve inandırıcı oynamıştır ki; rol yaptığını unutuverir insan. kore sinemasının tipik sesini yükseltmeli aşırı epik çıkışları vardır filmde o yüzden yönetmenlik tarafında çok da dünya klasmanında sayılmaz, e senaryonun zaten dancer in the dark'dan büyük ölçüde apartma olduğu da düşünülürse işte bu filmi özel kılan bu baba-kız ilişkisinin aktarılışındaki duruluk ve filmdeki komedi ile trajedinin harika harmanıdır. gözlerim doldu resmen lan hatırlayınca...