1. bence kadıköy belediyesi candır !

    söğütlüçeşmeden, bostancıdan ve haldun taner sahnesi önünden bile haydarpaşaya saat başı ücretsiz otobüs kaldırıyormuş.

    bu arada etkinlik programı da şöyle : program
  2. dün bir uğrama şansım oldu da hemen gelip az konuşayım bunun hakkında;

    3 peronu 3 sokak yapmışlar; yaşar kemal - gülten akın ve tahsin yücel sokağı.
    her kolonun çevresini bir yayınevine ayırmışlar ilk sokakta. bence genel olarak çok hoş duruyordu ve kullanışlı da olmuş. diğerlerinde normal sıradaydı (nispeten daha küçük standlar)

    onun dışında trenlere çıkmak için basamaklar koymuşlar ve girip vagonlarda oturabiliyor, kitap okuyabiliyorsunuz. bence güzel düşünülmüş. özellikle çocuklar için trenlere binip inmek büyük eğlence gibi duruyordu.
    (dev parantez : -ya bir de; kitapları falan unutup trenlerle raylarla o kadar fotoğraf çektiren var ki bu insanların hiçbiri mi trenle yolculuk yapmadı diye düşündüm. eğer öyleyse gerçekten onlar için üzülürüm... parantez kapa)

    girişte belediyenin bir standı var herkese bez çanta veriyorlar. ve içerde de poşet kullanım sayısı az herkes bu bez çantalara dolduruyor aldıklarını. bence kadıköy belediyesine çok yakışan bir hareket olmuş.

    dediğim gibi geliş ve gidişlerde ücretsiz otobüsler var ve otobüsler resmen dolu geliyor.

    yayınevlerinin indirim oranına da geleyim; yky - can -iş bankası - kırmızı kedi gibi büyük yayınevlerinde genellikle %20-30 arasında indirimler. bu yayınevlerinin kadıköydeki kitabevlerinde de aynı indirim oranı sürekli olduğu için bana pek cazip gelmedi.

    ancak küçük yayınevlerinde %50ye kadar indirim vardı. incelenirse güzel kitaplar ucuza bulunabilir. benim çok vaktim yoktu.

    genel olarak organizasyonu beğendim diyebilirim.

    -ayrıca imza günleri, konuşmalar yoğun olarak devam ediyormuş, ben o kısmına katılmadım ancak büyük ekranda gezi belgeseli yayınlanıyordu. oldukça kalabalık bir izleyici kitlesi vardı. gözleri dolu dolu izleyenler falan... hoş bir görüntüydü.

    şimdi kadıköy belediyesinden beklediğim şey haydarpaşada sahaf festivali de yapmaları. o da çok çok güzel olur diye düşünüyorum.
  3. bugün gidip gördüm ama beklentilerimin altında kaldı açıkcası çeşitlilik olmasını beklerdim ama fazla çeşitlilik yoktu ve indirimler internet üzerinden satılan indirimli fiyatlarla hemen hemen aynıydı vagonlarda oturup kitap okumak ise kitap günlerinin iyi bir yanıydı ve söyleşiler güzeldi