1. kelimenin tam anlamiyla nev-i şahsına münhasır bir sinavdı. yaktiklari tezeklerin kokusuyla, sorularin her birinin bir roman uzunlugunda olusuyla bildigini sanip bilmediklerini biliyormus gibi soran ösym, kendi dedigi gibi cevaplarin degil sorularin soru gibi olmasini keske örnek alsaymis da balon baligi ve mide sorularini sorarken ne istedigini kendi de bilseymis. morlu, kirmizili soru ile hayvanat bahcesi sorusuna deginmiyorum bile..

    ha bir de o süre meselesi var tabi!

    modernite, bilim, gelenekcilik, muhafazakarlik gibi sorularla yine tarafinizi belli ettiniz! hayır bir kurum bilime neden bu kadar düsman olur, sinavinda da bu dusuncesini neden paragraf paragraf verir vallahi anlayamiyorum.

    hemen akabinde gelen;

    erkegi salt akila, kadini da salt duygulara indirgeyip akilciligin her zaman daha önemli oldugunu soyleyerek erkeklerin güclü olusunu ve ataerkil toplum yapisini nasil da normal ve gerekliymis gibi uzun uzun yazdiginiz o paragraflariniz! tuz biber olsun diye yuvayi da dişi kuş yapar zaten. cunku yapacak baska isleri olmayan kadinlar ailesine, cocuklarina yönelmeli diye de eklemelerde bulunmussunuz. cok sagolun cok sey ögrendik.

    ayırıcı olsun diye zor sorular sormanizi anlayabiliyorum ama neden o içerik, o dil, o bakıs acisi.. iste bunu anlayamiyorum.
  2. o sorularını kim hazırladı çok merak ettim. bu sınavdan 90 alanı direkt profesör yapmaları lazım.

    mat1 ve mat2 gereksiz yere zordu, öncesi denemelerde 80-90 puan alabilirken sınavdan 70-75 beklentim var, türkçe tek soru yapamadım zira süre yetmedi. puan yükseltmek için girdim yükseltmek hayal oldu. geçen sene nasıl 84 almışım hayret...
  3. 2015 sonbaharina girmistim alesin. hic calismamistim, bi tecrube edeyim dedim. girmeden once kime sorsam iste soyle kek sinav, calismadan alirsin 90'ni gibisinden yorumlari duyunca iyice bi gaza gelmistim. basladik sayisal-1'den (bolum ea).iste rasyonel sayilar, kokluler, usluler pata kute cozuyorum. dedim calismadan boyle saplanir iste sinava.derken mantik sorularina geldim. arkadas okuyorum, donuyorum bi daha okuyorum, yok..1 bos 2 bos derken moral bozukluguyla ugrasa didine 1 saat kadar bi sureyle bitti say-1. dedim turkceye geceyim de nesem yerine gelsin.hakkaten severim turkceyi, paragraf,anlam vs. cok zorlanmam. iste cozerken mutlu mesut burda da yine mantik sorularina tosladik. sinav cikisi anladim bu sinava calissan da ayni calismasan da.

    derken bahar geldi 8 mayistaki alese misafir olduk yine.arkadas gram ilerleme yok. ayni sonbahar ne yaptiysam o.buna biraz da calismistim halbuki. deneme falan cozmustum.denemelerde cok yanlis cikmiyor 85-90 puan arasinda yapiyorum. ama bu sinav hakkaten cok farkli. simdi 70 i gecsem iyi derim. insanlar sure demis genel olarak da sorular da hic basit degil. yani tek seferde okunup,direk isleme gecilecek soru sayi cok az. gerci bu da kisisel bi sey.aman neyse.onumuzdeki maclara bakicaz.
  4. bu haziran ya da eylül ayında yüksek lisansımı bitireceğimden mütevellit, geleceğe yatırım olsun diyerekten acaba yetiştirebilecek miyim diye düşünüp girdiğim hem yetiştiremediğim hem de 15 dakika erken çıktığım sınav. sayısal 1 ve 2'yi bitirdiğimde sınavın bitmesine 30 dakika kalmıştı ki benim de 44 geçe gibi çıkmam gerekiyordu sözel 1'i tamami ile sallayarak sınavdan ayrıldım.

    sınava gireceğim okulun önünde saat 09:00 sularında yerimi aldım ve kapıya doğru yöneldim, ilk denememde saatin var giremezsin diyerek dışarı çıkardılar, arabaya gidip saati bıraktım. ikinci deneme de kalemle giremezsin yukarıda zaten kalem veriyorlar denildi tamam yanımda dursun bari dedim hayır alamayız dedi yine dışarı çıkarıldım ve tekrar arabaya gidip bu sefer kalemi bıraktım. son denemede ise araba anahtarı ile giremezsin dedi, her şeyim arabada onu da almazsanız ben ne yapacağım emanetçiye ne kadar güvenebilirim dedim yine yemedi dışarı gönderdi. bu sefer anahtarı saklayarak içeri girmeye çalıştım fakat adam eline aldığı dedektör ile tüm vücudumu önlü arkalı olarak dolaştı ve anahtarı yine çıkarttırdı. neyse küfürler eşliğinde okul bahçesinde dolanırken arkadaşımı gördüm ki en son ona bıraktım sağolsun ama ciddi anlamda algılayamıyorum araba/ev anahtarı ile ne yapabilirim diye bir düşündüm.

    tekrar sorulara dönecek olursam sayısal kısmı kolay gibi gözükse de çok zordu, mantık soruları ciddi anlamda oyalıyordu yaptım fakat çok zaman kaybettim. acaba girdiğimde yetiştirebilir miyim sorusunun cevabını sınav bana bok yetiştirirsin olarak açıkça verdi. sözel kısmında zamanım kalmadığından ötürü 5-6 soru okuyabildim fakat iki şık arasında kaldığım da oldu pek netlik yok gibiydi ve yine çok uzun paragraflar mevcuttu. bu sınava girecekseniz soruların, konuların cinliklerini pratik yollarını öğrenip bol bol süre tutarak deneme çözüp girmeniz gerekiyor. evet akademik bir kariyer için zaten gerekli olan tek olay pratiklik ve çabukluk o yüzden üç yıldır yüksek lisansı bitiremedim. hocalarımızın en dikkat ettiği kriter çabuk olmak, süreyi iyi kullanmak.
    1940
  5. bilgisayarın başında baykuş gibi sonuçlarını bekleten ösym şeysidir.
  6. sözelden 85,33 puan aldığım sınav
  7. hiç çalışmadan girdiğim ve sözelden 69,80 aldığım sınavdır...
    çok yanlış yapmışım, zira soruları biliyorsunuz...
    hata bende veya sınava girenlerde değil, uygulayanlardadır...
  8. kötü geçti diyen arkadaşımın 85 aldığı, idare ederdi diyen benim 76 aldığım sınav
    sözelden bahsediyorum tabii
    yaş ilerledikçe performansımın düştüğüne karar verdim
    sonbaharda görüşürüz ales!
  9. sözeli oldukça zor olan, diğer bir yandan da eşit ağırlıkçıları fena bir şekilde haşlamış olan sınavdır.