• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.33)
a la folie... pas du tout - laetitia colombani
angelique, hayatını sanata adamış olan genç bir sanatçıdır. çok memnun olduğu, huzur veren bir sevgilisi ve her gün yeni bir heyecana atıldığı harika bir hayatı vardır. tek sorun şudur ki, angelique'nin sevgilisi evlidir. kendisine boşanacağına dair sözler vermesine rağmen görünürde hiçbir çabası yoktur.
doktor ise angelique'nin görebildiğinden çok daha başka bir hayat yaşamaktadır. onun bakış açısından yaşanan bu durum büsbütün farklıdır.


  1. kesinlike hak ettiği değeri görememiş bir film. ilk yarısına kadar belki bu ne yav diyenler çıkacaktır. sabırla devam etmeliler. angelique, kendisine aşık doktorun karısından ayrılıp kendisi ile evlenmesini beklemektedir. ancak işler pek göründüğü gibi değildir.
  2. seviyor, sevmiyor... sapını da sayarsak seviyor çıkıyor.

    fransızca papatya falı anlamına gelen, ingilizce'ye "he loves me he loves not" olarak çevrilen fransız filmi.

    !---- spoiler ----!

    (bkz: amelie) filminde sevimliliğine bayıldığımız audrey tautou yine aynı sevimlilikle filmin ilk
    yarısında karşımıza platonik bir aşk hikayesi ile çıkıyor. evli bir doktora olan tutkusunu izliyoruz ve doktorun da ona karşı boş olmadığına eminiz taa ki olaylar doktorun gözünden bize aksettirilene kadar. film ikinci yarısında sizi ters köşeye yatırarak psikolojik bir hal almaya başlıyor.

    sevimlilik abidesi audrey'nin şizofren ve hastalıklı tarafı ile karşılaşıyoruz. filmin son sahnesi hiç de tahmin etmediğimiz gibi biterek izlemeyi zevkli hale getiriyor.

    !---- spoiler ----!
  3. yer yer oldukca sasirtmis bir film. fena degil.