• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
a street cat named bob - roger spottiswoode
uluslararası en çok satan kitaplar listesindeki aynı isimli kitaptan ve gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde james bowen, evsiz ve rehabilitasyonda olan eroin bağımlısıdır. sokaklarda şarkı söyleyerek hayatını sürdürmektedir. bir gün sokakta bulduğu hasta sokak kedisini tedavi etmek için evine alır ve o günden sonra hayatı değişir.


  1. nette öylesine dolaşırken gördüm filmi. kitabı olduğundan haberim yoktu. ama gerçek bir hikayeden uyarlama olduğunu görüp izledim. iyi ki de izlemişim. ben çok sevdim. gerçekten güzel film.

    filmdeki baş aktörümüz luke treadaway. bu adam kimdi kimdi diye uzun uzun düşündükten sonra fark ettim. kendisi penny dreadful'da oynayan harry treadaway'in ikiziymiş. bu iki kardeş oldukça yetenekliler doğrusu. luke bey, rolünün hakkını fazlasıyla vermiş. adamdan hoşlandığımdan değil de, adam, gerçekten sanki kendi hikayesiymiş gibi oynamış be. tebrik ediyorum kendisini burdan.

    yine filmdeki esas kızımız ruta gedmintas da tam bir afet. bayıldım kendisine. hatta aşık oldum. gerçekten çok güzel. çok hoş demiş miydim?

    son olarak, filme adını veren kedi arkadaşımız bob. kedileri pek sevmememe rağmen bob o kadar tatlı ki insanın kedi sahiplenesi geliyor. gerçek bob mu değil mi ben anlayamadım. olayı yaşayan gerçek kişi olan james bowen ve bob' un fotoğraflarına baktım bayağı bir benziyorlar belki de odur bilemedim. neyse, hayvanların insanlara koşulsuz bağlılığı ve onları iyileştirici gücü güzel bir şekilde anlatılmış. insanlardan daha faydalı oldukları ortada en azından zarar vermiyorlar.

    hangi filmi izlesem acaba diye düşünüyorsanız (önce kitabını okumak isteyebilirsiniz ama ben filmden önce tavsiye etmiyorum) oturup izleyin. yürek ısıtan filmlerden.
  2. bu bob - kedi değil bob diyeceksiniz :)- ile ilgili filmden önce youtube'da a street cat named bob başlığı ile bir çok video vardı, ilk meşhur oluşu biraz odur.

    gerçek hayatta da tıpkı filmdeki gibi bob, james bowen'ın hayata tutunmasını sağlayarak dünyasını değiştiriyor. kitabın (hikayenin) ne kadarının gerçek ne kadarının abartı olduğu tartışılır ama hayvanların insanların hayata bakışlarını değiştirebildiği bildiğimiz bir gerçek sonuçta.

    filmdeki tatlı esas kızla ilgili ise gerçek hayatta durum pek tatlı değil...james'i üvey babası ile aldatıp kaçıyor...üvey baba 8 yaşında bir çocuğa cinsel istismardan aranmakta...vs vs...hayat o kadar güzel değil yani james için; reklam tanıtım bahane, bob'un kazandırdığı milyonlar şahane.
    mesut
  3. izlediğim en güzel filmlerden biri olabilir. film hakkında daha fazla bir şey yazmayacağım, izleyin pişman olmazsınız. (*:diye umuyorum) yalnız bu film yüzünden çok tırmıklar yedim arkadaş. yok, gerçek hayatta kediler insanın sırtına, omuzuna, çantasına falan çıkmıyor. çok ısrar edersen tokat atıyorlar, ağaca çıkar gibi sırtına yapışıp kalıyorlar falan.