1. "acı katlanılmaz hal aldığında yapılacak üç şey olduğunu öğrendim: sarhoş ol, kendini öldür ya da gül. ben genellikle sarhoş olur ve gülerim." diyor bukowski. peki siz ne yaparsınız?
  2. katlanmam. katlanmamazlık ederim. dört ayak üstü, o da olmadı sürüngen moduna geçerim. düş kalk düş kalk nereye kadar. sürüngen modunda hiç düşmüyorsun. kalkmana da gerek kalmıyor. şu çakala bak hele bak bak.

    şaka bir yana, bence aile doktorunuza baş vurun.
  3. belki gülecek bazılarınız ama çok acı çektiğim zaman "tadını çıkarıyorum". mazoşist bir şekilde değil tabi.

    acı ile ilgili bir anımı anlatayım:

    2013 senesinde kırık burnumdan ameliyat oldum. yaklaşık bir buçuk saat sürmüştü. narkozun etkisi ile uyandığımda pek bir acı hissetmiyordum.

    takriben 2 saat sora kafa kısmının ön kemikleri öyle bir sızlıyordu ki anlatamam. hani nerdeyse ağlayacaktım. çünkü kıkırdak düzeltilirken kemiğide kırıp düzeltmişlerdi.

    sonra tadını çıkarmaya başladım. nasıl olsa geçecek bu zaman bu acı, her şeyde olduğu gibi. psikolojik olarak acı dozajını bu şekilde hem azalttım hem de tadını çıkardım.

    mutluluk, huzur, para vs. gibi güzel şeyler olduğu zaman her zaman tadı çıkarılır. fakat unutulur o tat.

    acının tadı çıkarmak ise unutulmaz.

    hala dün gibi aklımda o günler.
  4. 'remember: all this pain is an illusion!'
  5. katlanılamaz olan tek şey her şeyin katlanılabilir olması diye okumuştum, șimdi nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama her şeye katlanıyorum.
  6. derecesi çok önemli. mesela sig (sigmund freud)'in hastalığından dolayı acısı o kadar artmış ki acısının yaşamının anlamından büyük geldiğini söylemiş, doktorundan ona öldürücü derecede morfin vermesini istemiş ve asil doktoru da sig'i dinlemiş.
    ne yazık ki bu konuda sig'e katılmaktan kendimi alamıyorum.
  7. halıya yatarım. 3 saat hiçbir şey yapmadan halıda yattığımı bilirim, 3 yıl gibi gelmişti.
  8. psikiyatrik destek ve ilaçların optimum seviyede keskin bir faydasını görmedim.o yüzden şuan uygulayacağım gibi bir adet amsterdam navigator üzerine tuborg kırmızı üstüne efes ekstrayla 8 7şer buçukluk yüksek alkolü bira üçlüsüyle hızlı ve seri shotlarla akşamı geçireceğim bugün.
  9. katlamam sererim, koyveririm gider ağlarım, siz bakmayın erkekler ağlamaz şarkısına, taş değiliz bizde be azizim, kenar köşe kuytuda usulca dökerim yaşlarımı.