1. böyle pufuduk pufuduk bir şey.. çoğunlukla simit satılan tezgahlarda görürsünüz. güzel olanını bulmak tabi ki zor olabiliyor. bir de şimdi çikolatalı, zeytin ezmeli vs.. diye satılıyor. aslı sadedir tabi..

    istenirse evde de pek güzel yapılır. nasıl? tüm malzemeler oda sıcaklığında olsun öncelikle. mayalama söz konusu ise üşütmesinler mümkünse. dışına kullanacağınız iki yumurtanın akını israf etmeden işe başlayın. bir bardak süt ( biraz daha ılık olsun bu), soda, yağ aynı ölçüde ve tabi ki maya.. kuru ya da yaş fark etmez,kabarıyor yeterli hangisi olursa da. biraz tuz biraz şeker ve mahlep.kulak memesi kıvamı var ya, işte ele yapışmayacak kadar aldığı kadar un ile yoğurtmak yeterli sonra üzeri örtülüp dinlendiriyoruz.

    çıkınca da erimiş olan tereyağını, ceviz büyüklüğünden acık fazla aldığımız bezeleri açıp arasına sürüyoruz..rulo yapar gibi yapıp; bir tarafını öne diğer tarafını arkaya gelecek şekilde elimizde uzatıyoruz ve birleştirip yağlanmış tepsiye diziyoruz. sonra malum yumurta ve fırın..
  2. memleketim kütahyada bir pastane patateslisini yapıyordu eğer evde değil ofiste kahvaltı yapacaksam mutlaka alırdım 2 tane. memleket hasretim kabardı.
  3. normalde poğaça olan favori kahvaltımı bir arkadaş sayesinde zeytinli açma olarak değiştirdim bi süredir baya da alıştım burdan selamlar :d
    wtf