• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.00)
adalet oyunu - mahur özmen
emekli ağır ceza hâkimi sezgin'in (erol keskin) , kendisini hayata bağlayan kızı belgin’in öldürülmesi ve sanık olarak yargılanan damadı ilker’in (mustafa uğurlu) beraat etmesi, adalete ve mesleğine olan inancını yitirmesine neden olur. yaşadığı şehirden uzaklaşarak bir sahil kasabasına yerleşir.
sezgin, her ne kadar mahkemede beraat etmiş olsa da kızını, damadı ilker’in öldürdüğüne inanmaktadır. adaleti kendi yöntemleriyle gerçekleştirmek isteyen sezgin, damadı ilker’i bir şekilde kaçırarak villanın mahzenine yaptırdığı hücreye hapseder. kendisi ölünceye kadar damadının orada kalmasına karar verir.
emekli hâkim arkadaşları fuat, nedim, erdal ve eşi savcı nazan, çok sevdikleri hâkim arkadaşları sezgin’i yalnız bırakmamak için onu ayda birkaç defa ziyaret ederler. sezgin'in kızının dava dosyasını kapatması, ani bir karar ile istanbul’dan taşınması ve damadının da o tarihlerde ortadan kaybolması, arkadaşlarında şüphe uyandırır. damadı ilker’e bir şeyler yapmış olabileceğinden endişe etmeye başlayan arkadaşları son ziyaretlerinde sezgin’i sıkıştırırlar.


  1. bir otobüs yolculuğu sırasında yerli filmler listesinde görüp izlediğim, teknik olarak hukuki terimlere çok hakim olmadığımdan doğru-yanlış yorumunda bulunamayacağım ama senaryosu bakımından gayet hoş ve naif bir türk filmidir..
    dewe