1. seçim akşamı en sağlıklı sonuçları alabileceğimiz platform.

    24 haziran seçimlerinde sandıklara sahip çıkmak ve sonrasında sonuçları en sağlıklı şekilde halka duyurmak için chp, iyi parti, hdp, sp, emek partisi, disk, kesk ve bir çok sivil toplum örgütünün katılımı ile bu platform kurulmuştu. adil seçim platformu twitter adresinden de görebileceğiniz gibi sandıkların neredeyse tamamında güvenliği sağlamak için görevlendirme yapıldığını açıkladı. geriye seçmenin haklarını bilmesi ve koruması kaldı:

    - seçimlerde oy kullanırken pusula ve zarfın mühürlü olup olmadığını kontrol etmek her seçmenin görevidir. size mühürsüz pusula ya da zarf verilmesi durumunda itiraz etmek yasal hakkınızdır.

    - seçim günü saat 17.00'dan sonra sayım işlemini izlemek her seçmenin yasal hakkıdır. sayım işleminin sonunda tutanağın bir fotoğrafını çekip adil seçim platformuna, şu linkteki mobil uygulamasını indirerek gönderdiğiniz takdirde sonuçların sağlıklı ve hızlı şekilde duyurulmasına katkı sağlamış olursunuz. böylece önceden hazırlanmış aa verileri ile algı operasyonu yapılmasının, yanlış verilerle yılgınlık yaratılmasının önüne geçilebilir.

    ve bir son not, lütfen seçim akşamı AA'dan gelecek ilk verilerle moralinizi bozup bulunduğunuz sandıkları terk etmeyin, sosyal medyada AA verileri üzerinden yorumlarda bulunmayın. sağlıklı sonuçları bekleyelim, havuz medyasını bu defa görmezden gelelim.
    mesut
  2. hdp barajı aştı kaybetmedi, chp her zamanki gibi kaybetmedi, iyi parti ilk seçiminde grup kurdu kaybetmedi, doğu perinçek'in kaybetmesi zaten teklif dahi edilemez, patatesi artık suriye'den ithal edeceğiz, suriye de kaybetmedi, millet kıraathaneleri açılmaya başlandı, demek ki millet de kaybetmedi...kim kaybetti bilemiyorum, ama kaybedilmesinde önemli pay sahibi olan bir oluşum da işte bu adil seçim platformu. seçim gecesi (saldırı olup olmadığı net şekilde ifade edilmese de) sistemin hiç çalıştırılamadığını, dolayısı ile bizlerin okullardan topladığımız ıslak imzalı tutanakların aslında chp ve diğer örgütler tarafından ysk verileri ile hiç karşılaştırılamadığı ve aa verilerinin kabul edildiğini açıklamak zorunda kaldılar.

    16 yılda anadolu ajansına alternatif bir ajans ya da çalışan bir sistem kuramayan büyük muhalefetimizin son eseridir.
    mesut