1. erkek kardeşin büyüğü.

    bazı zamanlarda sevgi hissedilen, geriye kalan zamanlarda nefret edilen kişi.
  2. olmasini baya isteyeceğim ama artik imkansiz olan büyük erkek kardeş.
  3. hani küçük kız kardeş abisinden nefret ediyormuş gibi davranır ya hep , aslında en çok ona titrer içi..
  4. bendekini tanımlarsam, özellikle eğitim ve kariyer hayatım üzerindeki katkılarına borcumu ne yapsam ödeyemeyeceğim, dominant insan. çocukken bazı şeylerde beni biraz kandırıyordu ama olsun :) hadi okul kısmını biraz anlatayım :

    ben ortaokuldayken (2001-2002 filan) , liseye giriş sınavı(*:evet o dönem kısaltması lgs idi ;) ) için dershaneye gitmek nadir bir şeydi. ben de özeniyordum gitmeye. bu arada o dönem bir de devlet parasız yatılılık ve bursluluk sınavı diye bir şey var, sadece burs kısmına da başvurulabiliyor ve ben daha önceki denememde kazanamamışım. abim(*:böyle yazmaya alışkınım, biliyorum yanlış ama ;) ) bu iki durumu bağlayıp bana ateşleyici cümleyi kurdu: "beat rice, bursluluk sınavını kazanırsan seni dershaneye yollayacağız." kazandım bu sefer tabii ama sonuç ne oldu, dershaneye gitmedim. abim sen tut babamla "dershaneye vereceğiniz paranın şu kadarını bana verin, ben hazırlarım onu sınava" anlaşması yap, sonra beni de ikisi "tatilden geç döndük, dershaneye yazılma süresi geçti" diye kandır :)

    sınava hazırlama kısmında sözünü çok iyi tuttu ama. 5 tane soru bankasını alıp bitirtti bana. gazetenin verdiği sınavları alıp beni süre tutarak sınav yapıyordu (son hafta günde iki sınava çıkarttı hatta, acımadı :)) . ama düşünmeden soru sorunca yüzü düşüyordu mesela, o yüzden ona soru sormaya giderken oturma odasından(*:çalışma masam, dolabım filan oturma odasındaydı evet) çıkıp onun odasının kapısını tıklatana kadar bile düşünürdüm, bazen cevabı bulup tıklatmadan dönerdim :) tamam ben de iyice boş bir öğrenci değildim, ona gelişim 67 netti ama 88e çıkartıp (100 soruydu sınav) iyi bir anadolu lisesine girdim sayesinde :)

    üniversiteye hazırlanırken birazcık yalnız başıma kaldım, o yurtdışında olunca. kısmi burslu olarak onun gittiği dershaneye gidip aynı üniversitenin aynı bölümünü kazandım. tercihe de "ben bitirdiysem sen zaten bitirirsin, hem bu sıralamayla orası gelmez zaten, üsttekilerden biri gelir" deyip yazdırmıştı :)
  5. yapabileceği onca şey varken yapmadığı hiçbir şey yüzünden, hayatımı sikip atanlarda bugün, gerekli ödülü kendisine takdim etmek isterim.

    hep bir yönün dargın kalacak sana, yüzüne gülsem de ömrüm boyunca.