1. ensemble tarafindan çıkarılmış microsoft tarafından 1999 yılında yayınlanmış efsanevi strateji oyunu. bir yıl sonra conquerors paketi yayınlanmıştır. oyunda 12 ırk vardır. 4 çağdan oluşmaktadır. her ırkın kaleden çıkan kendine özel askeri ve wonders denilen özel yapıları vardır. ırkların ayrıca ekonomik, askeri ya da teknolojik geliştirmeleri olup her ırkın kendine göre artı ve eksileri vardır.ilk çağ daha çok ekonomik geçse de ikinci çağda savaş başlar. oyunun kendi içinde çeşitli modları da bulunmaktadır. 2013 yılında hd versiyonu çıkmış olup halen turnuvaları düzenlenmektedir.
  2. vakt-i zamanında (2000'li yılların ilk yarısı) 'zone.com/age2' linkinden, 'turk_childburak' nikiyle büyük bir zevkle oynadığım oyun. 'turk' klandaki arkadaşlara selam olsun, birçoğuyla hala görüşüyoruz, güzel günlerdi...
  3. strateji oyunları arasında tarihin en iyi oyunları arasındadır. arkadaşlarla bir grup olup, hardesta karşı oynandığında tadindan yenmez.
  4. eskimeyen oyunların başında gelir 1999 yılında çıkmasına rağmen hd versiyonuyla 2016 yılında yeniden bilgisayarlarımızda yer buluyor
  5. 10 seneye varan oyun tecrübemle söylemem gerekirse tek eksiği savaș dinamiği olan mükemmel oyun. kafamda kurduğum muhteşem turan taktikleri hilal taktikleri vs hep 1 vs 1'e düştüğü için anlamsız kalmıştır, zamanında çok saç yoldurdu, rage quit attırdı.
    alp
  6. serinin en iyisi desek yeridir. aoe 3 ile biraz daha modern savaşlar yapabiliyosun, grafikler daha iyi ama, yok arkadaş olmuyo aoe 2 gibi, hd edition ile daha da güzelleşmiştir.
  7. age of empires 2: the conquerors paketiyle benim için strateji oyunlarının birincisidir.
  8. eskimeyen efsane
  9. babamın doom, quake oynadığı zamanlarda arkasında oturur, korkarak onu izlerdim. cesaret edemezdim hiçbirini oynamaya. (9-10 yaşlarındayım o zamanlar). sonrasında belediyede, arkadaşlarıyla beraber oynarken tanıştırıldığım, bir sonraki sene koca adamlarla, babamın yerine oynamaya başladığım ve üzerinden 13-14 yıl geçmesine rağmen, hala eski günlerin hatırına oynamayı bırakmadığım oyun.

    eskiden oynarken, o kadar uzatmaya çalışırdım ki süreyi, maksimum sürede, kimsenin kimseye üstünlük kuramadığı oyunlar oynamaya çalışırdım. ilkokulda, lisede genelde tek başıma oynadığım, üniversitede kafama göre kişiler bulunca beraber oynadığımız. iş güç sahibi olunca da, yalnız gecelerde hala tek başıma oynadığım oyundur.

    efsanedir.
    isk
  10. aoe 2 hakkında türkçe içerik üreten 2 genç, youtube'da bir kanal açmış. kanalın ismi "eycofcu". pro oyuncuların maçlarını analiz ediyorlar, taktik veriyorlar, muhabbet ediyorlar. yaklaşık 4 aydır severek takip ediyorum kendilerini. 1500'e yakın aboneye ulaştılar, turnuva düzenlediler (veya düzenliyorlar).

    şuraya da kanal linkini bırakayım.