1. sanki ziraat bankası dışında bütün bankalar zengin bankasıymış gibi geldiğinden önünden geçerken gözlerimi kaçırdığım banka .(bkz: fakirlik ömür boyu)
    bulut
  2. şu an hiç bir hizmeti kullanılamayan banka. nedeni söylentilerden ibaret siber saldırı altında olduğu, sunucularında kaynaklı bir hata olduğu ve grev yapıldığı gibi söylentiler.
  3. fena mantarladılar. kişisel olarak benim de epey demeyeyim de bir miktar zararım oldu. müşteri temsilcim yalanladı ama rivayetler banka yönetimine karşı bir protesto, iş yavaşlatma eylemi olduğu yönünde. kapitalist sistemin kalbi, beyni ve hatta ruhu, özü bankacılık sisteminde yani bir bankada gerçekten çalışanlar iş yavaşlatma eylemi yaptıysa...bilemiyorum, bilemiyorum. gerçekten ne olduğunu hiç öğrenemeyeceğiz sanırım ama eğer söylentiler gerçekse bu da türkiye'ye özgü bir ironi, absürdlük olarak yerini alacak. bankada iş yavaşlatma eylemi.^:ehehehe^

    ekleme: neyin kime neyi düşündürtmesi gerektiğine karar veren mercilerimiz de gelmiş. kanaat önderlerimiz, bizim yerimize olayları değerlendiren ve ne düşüneceğimize, ne düşünmemiz gerektiğine karar verenler. hastayım bu özgüveninize.

    düşüncelerin beni ırgalamaz. seni bağlar.
  4. mevcut problem grev ya da iş yavaşlatma gibi nedenlerle alakalı değildir.

    böyle bir durum olması halinde bütün bankanın fişini çekmezsiniz. bugün akbank'ın internet şubesinden telefon bankacılığına atm' sine kadar bütün sistemin fişi çekilmişti. belli ki sistemsel bir problem yaşandı. siber saldırıdır başka bir şeydir bilinmez.

    ayrıca altında cumhurbaşkanı' nın imzası olan bakanlar kurulu kararıyla 60 gün ertelenmesine karar verilen bir grevi öyle çaktırmadan el altından yürütmek de kolay değildir.

    bunun bugün olması ise büyük problem. normalde zaten türlü sebeplerle sistemi sekteye uğrayan banka ne kadar zarara girecekse ne kadar müşteri kaybedecekse bugün için bu durumu ikiye katlayabilirsiniz. çünkü bugün vergi ödemelerinin son günüydü. müşteriler vergilerini ödedi ödeyemedi başka bankadan tahsil etti ya da edemedi. belki kredi kullanmak zorunda kaldı ama bunu 0 faizli kullanamadı. burda sadece gerçek kişi olan müşterilerden bahsetmiyorum. milyonluk vergi ödeyen ticari firmalardan bahsediyorum. neyse bu bizi ırgalamaz zaten.

    ayrıca şunu da belirtmek isterim ki grev ya da iş yavaşlatma eylemi gibi faaliyetlerin "banka" da yapılmasında "ironik" ya da "hehehe" lik bir durum olduğunu düşünmüyorum. aksine bu durumun insanları, bırakın sadece akbank çalışanlarının maruz kaldığı haksızlıkları, gördüğü muameleleri ülkenin durumunun da nereye gittiğini düşünmeye itmesi gerekmektedir.

    bu 60 günlük süreçte banka ile sendikanın anlaşması ve akbank çalışanlarının haklarını almasını dilerim. anlaşma olmaması halinde yüksek hakem kuruluna falan gidilecek. bu da sürecin uzaması demek.

    edit: imla
  5. topu tamamen diktiler sanırım. 15 dakikadır 2 farkli hattan çağrı merkezinde ''diğer müşterilerine yardımcı olan müşteri temsilcilerini'' bekliyorum. hatta 15 de değil 18 dakika olmuş hala bekletiyorlar.

    cep telefonumdansa şubede ki temsilcimin 2 cep telefonunu aradım ikisi de kapalı. şube direkt telefonundan arıyorum cevap vermiyor. şube santralinden arıyorum oradan da cevap veren yok. başka temsilci arıyorum hepsi duvar. şube operatörüne bakan yok yahu.

    ekleme: sonunda çağri merkezine ulaştim. akbank'in genel arizaya geçtiği bilgisini aldim ki çağri merkezinde ki kadin yine beklemeye aldi. hayir yapacaği şey şube telefon numaralari değişti mi diye kontrol etmek. 3 dakikadir bekletiyor.

    5 dakika kadar jingle eşliğinde kadinin şube telefonlarina bakiyorum deyip bekletmesine daha fazla dayanamayip kapattim. kapatmadan bir şeyler de söylemiş olabilirim.

    ekleme-2: şubeye ulaştim. onlarda da sistem yokmuş. akbank bu gün kepenk indirdi.