1. vücuda trafo bağlayacak kadar ileri giden icat.
    gundi
  2. en düşük 1000 tlden başlayan cihaz. düşünsene 1000 tl, yani türkiye şartlarında 70-80 kitap parası.
    he şey tabi dimi pdf falan indirip okuyosunuz. he he kesin okuyosunuz. iyi okumalar
  3. az once kendiminkini yere düşürüp ekranda kocaman bir krater meydana getirmemle beraber "neden kullanıyorum ki bunu?" diye düşündüren alet.

    faydası olduğu doğru. quora olsun, youreads olsun, wikipedia olsun birçok faydalı yere girmek için çok güzel bir platform. kitap da okunuyor, mesaj atıyor, iletişimi kolaylaştırıyor. cepte taşınıyor hem de.

    fakat şöyle geniş çerçeveden bakınca bir günde yaklaşık 5-6 saatinizi geçirdiğiniz bir alet bu (başka bir uygulama ile ölçmüştüm). 5-6 saatte bir sürü şey yapabilir insan. kitap okusan günde (dakikada 1 sayfadan) 300 sayfa eder, ders çalışsan %10 etkiler başarıyı. az şeyler değil. hiç olmazsa günde insanın kendine ayıracağı +5 saat manasına geliyor. bu açıdan hiç düşünmemiştim.

    şöyle bir düşündüm de: çok da gerek yokmuş. zaten artık facebook-twitter-whatsapp üçlüsünden bıkmaya başlamıştım. facebook ve twitter'ı silmiştim ama whatsapp tatlı geliyordu. şimdi o da gitti. hiçbir kaybımın da olduğunu düşünmüyorum.

    yanımda eski usül bir telefon, not defteri, kalem ve kağıda basılmış kitap taşıyacağım. bakalım nasıl oluyor.
  4. nasıl kullandığınıza bağlı olarak hayatınızı etkileyen alet.

    bazı insanlarda gördüğüm kadarıyla bu akılle telefona, ne bileyim facebook'a twitter'a, instagram'a ve bilimum mecraya karşı bir düşmanlık var. ben de facebook dışında bir şey kullanmıyorum ki onu da kullanıyorum sayılmaz, 3 senedir bir şey paylaşmadım sadece bazı şeyleri takip ediyorum, bazı şeylerden haberdar olmak için kullanıyorum.

    instagram açmayı düşündüm bazı fotoğrafçıları takip etmek için ama sonra vazgeçtim, uğraşmadım, feysden de takip edebiliyorum, twitter da, şu aralar üzerine yoğunlaştığım konular üzerine uzmanlarına soru sorabilmek için açacaktım ki aklıma eski quora hesabım geldi ve vazgeçtim, ayrıca sırf o konu için olan siteler de olunca gereksiz olduğunu düşündüm.

    neyse işte bunları nasıl yapıyorum, çoğunlukla akıllı telefonum ile pc açmaya gerek duymadan gerçekleştiriyorum. telefonumda ne yapıyorum, mesela yeni bir şeyler öğrenmek için google play'den bir ton program indiriyorum, öğretici eğitici, bunlar nelerdi mesela ingilizce kelime bilgimi daha da ileri taşımak için bazı programlar, ya da bir dslr kamera nasıl kullanılırı öğreten programlar veya html'in yapısını öğreten programlar ki, coursera, edx falan daha demedim, bunlar da müthiş faydalı şeyler.

    kindle'ım kırıldığı ve yenisini alamadığım için sağolsun moon reader ile kitap da okuyorum, e üstüne üstlük bookmark'larımı html şeklinde çıktı olarak da alabiliyorum, youtube'dan belgesel de izliyorum veya müzik dinliyorum, iletişimimi çoğunlukla whatsapp'dan sağlıyorum, ee daha ne diyim, bence müthiş faydalı bir alet.

    tabi oturup mal mal hande yener dinleyip, salak salak oyunlar oynayıp, selfie çekip 5 farklı sitede paylaşmak için kullanırsanız ona göre zaman harcamış olursunuz.

    bu kişiye bağlı olan bir şey, ee benim için navigasyon da çok çok önemli, daha ne istiyebilirim ki, cebimde her şeyi yapabildiğim bir bilgisayar var, oturup full oyun oynayıp porno da izleyebilirsiniz ya da daha kaliteli vakit de harcayabilirsiniz, nasıl kullanacağınız size kalmış.

    o yüzden bazen bu tarz, facebook'a veya akıllı telefonlara karşı şeyler duyunca, vay arkadaş sen kullanmasını bilmiyorsan alete niye bok atıyorsun diyesim geliyor. ki ben de ilk akıllı telefonumu yaklaşık 4 sene önce edinmiştim.
    pan
  5. kendiminkinin suya düşmesi ve akabinde bozulmasıyla uzun zamandır aklımda planımı uygulamaya koydum. bundan