• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.50)
Yazar pınar kür
akışı olmayan sular - pınar kür
ölümü unutmalı, yaşamaya bakmalı! ölüm nasıl unutulur, biliyorsan eğer? ölümü bildikten sonra nasıl yaşanır? daha önce yaşıyor muydum? bir soru. daha önce yaşıyor muydum? yaşıyor muydum? peki, yaşamadan ölünür mü? bir soru daha. yaşamadan ölünür mü? yüzeysel ilişkiler ve aşklarla tükenip biten bir ömür yaşanmış sayılabilir mi? yaşamın kıyısında durup, yaşamın kendisini ıskalayıp yanı başından geçip gidebilir mi insan tüm yaşamı dışarıda bırakarak? yaşanmayan hayatlar, erişilmeyene duyulan özlem, yarım kalan aşklar geçmişin birer yansıması olarak bugün de karşımıza çıkmaz mı durup dururken? yaşam ırmağının akmadığını hissedince ölüm bir çözüm olabilir mi? 1984 sait faik hikâye armağanı`nı alan akışı olmayan sular, pınar kür`ün öykücülüğünde önemli bir dönüm noktası... (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)


  1. içinde biraz daha ölmek, kısa yol yolcusu, leyla için şiir, son çizgi ve bitmiş zamana dair adlı 5 hüzünlü hikaye barındıran pınar kür kitabı
    !---- spoiler ----!

    bir gün diyorum, ineceğim o duraklardan birinde... kesinlikle. otobüsün üstüne yazılı adlardan birine binip ötekinde inerek her gün bir halkayı iki kez tamamlamak yetmiyor. allahın her günü yaşamın tam ortasında, ama dışında yuvarlanıp gitmek yetmiyor. ırmağın sularına kapılmış bir şişe içinde okunmamış bir mektup olmak yetmiyor. ıslanıp okunmayacak duruma gelmek, hatta paralanıp tümden yitmek pahasına da olsa çıkmalı o mektup şişesinden.

    !---- spoiler ----!
  2. hep göz önünde olup türlü başarısızlıklara uğramış, türlü mutsuzluklara batmış bireyleri anlatan kitaptır. olay örgüsü süprizlerle dolu olmaktan çok ötede sıradan konulara yer vermiş. yazarın dikkatimizi çekmek istediği şey de aslen bu. hayatta bu kadar sıradan, basit ama görmediğiniz bireylerin iç çekişmeleri...

    ani geçişlere çokça yer verilmiş. birden geçmişe gidiyoruz birden şimdiyi işliyoruz. bunu da zaten o gün yaşanan sıkıntının temelini öğrenmek için yapıyoruz.

    pınar kür'ün en başarılı kitabıdır bana göre.