1. (bkz: oksimoron)
    akp'ye oy veren kişinin düşünebilme yetisine sahip olması gerekir. düşünebilse sorgulayacak, sorgulayabilse akp'ye oy veremeyecektir.
  2. 404 not found
  3. düşünebiliyor olsa zaten akp ye oy vermez
  4. ülkenin güllük gülistanlık olduğunu, bir kaç bozguncunun bu durumu bozmaya çalıştığını, diğer tüm ülkelerin bizi ve dünya liderimizi kıskandığını, uzaya kendi uydumuzu gönderdiğimizi, yerli araba, uçak, tank gibi şeyler yapabildiğimizi, diğer tüm ülkelerin bizi ve dünya liderimizi kıskandığını, ekonomimizin harika olduğunu, diğer tüm ülkelerin bizi ve dünya liderimizi kıskandığını, beraber yola çıktıkları insanların çok fena olduğunu ve onları kandırdığını, diğer tüm ülkelerin bizi ve dünya liderimizi kıskandığını, diğer tüm ülkelerin bizi ve dünya liderimizi kıskandığını...
  5. binali de süper adammış ama baksana, koskocaman başbakan oldu. inşallah büyüyünce cumhurbaşkanı da olur.
  6. ikiye ayrılır bir kısmı şikayet ediyor ama liderin boyunu seviyor bir kısmı zaten ne verirsen onu alıyor sorgulamak yok sonsuz biat var .
    şikayet eden kesim şu anda asgari ücretinden kesilmesi muhtemel zorunlu sigorta parasına homurdanıyor amma ve lakin pek yüksek sesle değil çünkü benim gibi muhalif zıpırların goy goyuna maruz kalabilir.

    biatcılar düşünmez onlar adına sadece ilçe başkanı, il başkanı düşünür zor bir ihtimal ama şunu da düşünüyor olabilir "ramazan geliyor acaba ne kadar erzak yardımı yapılacak" bu olabilir mesela .
  7. ben de zamanında oy verdim bunlara, şimdi elimin ayarını sikeyim diyorum.

    yalnız beyler bu adamlara çok yükleniyorsunuz. adam muhafazakar bi çevrede doğmuş büyümüş farklı kimselerle yakın diyalog kurma imkanı olmamış, dünyadan haberi yok. ekonomiden falan anlamıyorlar. haber aldıkları tek kaynak tv ve hepsi hükümete bağlı ya da sindirilmiş kurumlar. muhalif olan birkaç mecra da mesela eksi sözlük ateist diye lanse edilen kisiler. adam burada hükümete haklı da eleştiri gorse peşinden gelen yorumları görüyor. islam'la dalga geçen, ensesti savunan bir sürü yorum- yazar görüyorlar. ondan sonra agzinla kuş tutsan da faydası yok. bu adamlar cahil ve inandıkları şeylere koru körüne baglilar. adamların kutsalina bırak hakaret etmeyi eleştiri getirsen seni zerre kale almazlar.

    bu adamlar hep cahil olmakla, laf anlamamakla eleştiriliyor.oyleyse neden yurdum zeki insanı bunlara hakaret etmek yerine bunların anlayacağı dilden konuşmuyor? rte bunları her şekilde manipüle ederken, peşine takip götürürken zeki geçinen yurdum muhalifi neden bir koseden soylenmekle vakit geçiriyor?

    ayrıca bu adamların hepsi sandiginiz gibi ihale peşinde koştuğu için hükümeti desteklemiyor. evet öyle bir kitle de var ama sayıca çok azlar. akp tabanının çoğu akp nin ülkeyi gerçekten saha kaldırdığını sanıyor. ustelik fedakarlar da. mesela emeklilik yaşı yükseldiği için emekli olamıyorlar, ama devlet icin iyisi bu deyip razı oluyor. dediğim gibi medya çok etkili. inanmayan 1984' u okusun.

    kısaca bu adamlara laf anlatmak istiyorsanız adamların kutsalina saygısızlık etmeyeceksiniz. din olsun, din adamı olsun, osmanlı olsun... ondan sonra en azından bir şansınız var.

    ben ailemden 4-5 kişiyi ikna ettim. herkes çevresinden birini ikna etse akpli kalmaz. :))

    ilave: mecburiyetten akp'ye oy veren de bir sürü insan var. yukarıda da bahsettiğim solun halkın kutsalına mesafeli oluşu, zaman zaman hakaretleri vs. insanları sol partilerden soğutuyor. mesela sadece akp'li değil bir çok muhafazakar insana göre chp'ye oy vermek küfür. ben son seçimlerde chp'ye oy verdim diye beni aforoz ettiler. :) üstelik bunu yapan akrabalar arasında hapçısı esrarkeşi falan da var ve ben sigara dahi içmem. :) işte adamlardaki din algısı da böyle. belki çoğu solcudan daha marjinaller ama dine laf ettirmezler.

    sonra, akp giderse yine 28 şubat benzeri türban yasaklarının falan uygulanacağından korkan insanlar var. evet sol, sağ'a göre çok da demokratik, toleranslı ama arada asalım keselim diyen bir güruh var ve bunlar azınlıkta da olsa dikkat çekiyorlar. bir ara her seçim öncesi çarsaf türban falan yakan insanlar vardı. akp onlara minnettar.

    neyse konu dağıldı yine...pek çok insan akp'den başka alternatif parti göremiyor. onlar için chp, ldp falan seçenek değil bunu unutun. akp çok akıllıca bi hamleyle potansiyeli olan tüm sağ partileri temizledi. kimisini partiye kattı (kurtulmuş) kimini sindirdi (cem uzan) kimini de ortadan kaldırdı (muhsin yazıcıoğlu). şu an mhp'de kopan yaygaranın sebebi de bu. mhp'nin başına devlet bahçeli hariç kim gelirse gelsin akp ciddi oy kaybı yaşar. bu yüzden de ölesiye bahçeli'yi destekleyip meral akşener'i falan karalıyorlar.

    akp'ye, oy verenlere kızmakta haklısınız. zaman zaman kendi ailemle de birbirimize girdik, insanın tahammül etmesi gerçekten zor ve ben de biliyorum peşlerine takıldıkları parti de hoca takımı da din istismarcısı. yine de bunları eleştirdiğiniz an karşınızdaki insanı kaybedersiniz.

    sadece empati yapmaya çalışın. mesela benim büyüdüğüm çevrede büyüseniz belki işidçi olacaktınız. ben de gezi'ye, 17-25 aralık'a kadar o tayfanın içindeydim. ağzından allah, kitap düşmeyen insanların ne pislikler yaptığını, kendi çıkarları için nasıl ülkenin anasını ağlattığını görünce geç de olsa bir şeyler kafama dank etti. belki çok geç dank etti zaten bunun vicdan azabını da çekiyorum dedim ya elimin ayarını...
  8. şırnak'ın aynı paris gibi olduğunu düşünüyor olabilirler.
  9. normal koşullarda oy vereceğin partiyi ince eleyip sık dokuman, ülken ve kendin için en yararlısı hangisi olucaksa onu seçmen gerekir. fakat bizim ülkede her durumda olduğu gibi bu da bu şekilde işlemiyor. nerde rant sahibi, nerde halkı sömürmeye çalışan, nerde göz boyayan ve bu şekilde insanları kandırmayı başaran parti varsa o kazanıyor.

    burda kimseyi yermek için söylemiyorum ama çağdaş ve akılcı düşünen biri yapılanları rahatlıkla görebilir. zaten oy verme yaşı da neden 18, aklı başında kendi kararlarını verebilecek yaşta birey kabul edildiği için. ama gel görelim toplumda aileden ne görülüyorsa sorgulamadan o kabul ediliyor. tanıdığım istisnalar var fakat geneli böyle. soruyorum neden bu partiye oy veriyorsun diye bilmem ailem ona oy veriyor diye cevap alıyorum. insan düşünüyor geleceğimiz kimlere emanet diye..

    toplum olarakta at gözlüğü taktığımız için genelde, hiçbir zaman yeniliklere açık değiliz. hep bir kuşkuyla yaklaşma durumu söz konusu. doğru bellediğimiz bizi uçuruma sürüklese bile imkansız o gözlerimizdeki perde kalkmıyor. o yüzden hala pişman olduklarını sanmıyorum.