1. özellikle türkiye'de en saçma topluluktur.

    arkadaşlar gelin şu konuda birleşelim, bu akrabalar düğünde bir çeyrek, cenaze de bedava pide yemekten başka bir boka yaramazlar. akrabaların çoğunluğu kendi içlerinde anlamsız bir sidik yarışı içindedir. akrabalar dışarıya birlik beraberlik mesajı verirken kendi içlerine; çıkar, rekabet, ego ve kibiri felsefe edinmiştir. "hiç düşmanım yok. -nasıl? akraban da mı yok?" tezatına bile konu olmuşlardır.
  2. akraba kavramı kadar kötü bir şey yok. azar azar hepsiyle bağlarımı kopardım. beklenmedik bir anda kapımı çalan dayı, hala, teyze yok. tavsiye ederim.
  3. sosyoloji ve psikoloji alanlarını kapsar. bu alanlarda okuyor olsaydim tez yazardım akrabalık ilişkileri üzerine. birbirinden bu kadar hazetmeyıp her fırsatta bir araya gelen başka bir topluluk daha bilmiyorum.
  4. kan bağım olan,fakat kan bağımın olmamasını istediğim oluşum topluluğu..

    telaffuzu bile kötü; agkkraba

    ıyy
  5. kendi akrabalarına yüz çevirip, eşinin akrabalarına köle olan güruhun eleştirdiği, mecburi dava arkadaşı..
  6. lanet insan topluluğu. en iyi akraba ölü akrabadır. insan seçmediği, sevmediği birisiyle sadece kan bağı olduğu için görüşmek zorunda olabilir mi? kardeş, ana, baba dahil hayatınızı zorlaştıran kim varsa siktir edin. kısacık ömrümüzü boktan püsürden mevzularla harcamayalım.
  7. kendi seçemediğimiz insanlardan oluşan bir topluluk, yazgının bize bir dayatmasıdır. ne kadar az görüşürsek o kadar çok severim kendilerini öyle ki yüzyılda bir bile fazla.
  8. anneme göre kelime kökeni akrep. seçim şansı sunulmaması çok acı.
  9. en aşağılık sevgi akraba sevgisidir.
    sevgi hak edilir. karşılıklı olarak etkileşim sonucunda oluşan bir kanaattir.
    sırf akraba olduğu için bir insan sevilemez.

    eski kafalı insanlarımız ve dini inancı kuvvetli olan bir takım kimseler sıla-i rahim kapsamında akrabayı sevmek gafletinde bulunuyorlar.

    merak ediyorum; herkesin akrabası iyi ise, bu kötü insanlar kim?
  10. bir arkadaş değildir..