1. 29 mart 2018 cuma günü hayata gözlerini kapatmış canım arkadaşım. okulla bir gezi için gittiği ankara'da otel odasında intihar ettiği söyleniyor, fakat öğretmeni tarafından öldürülmüş olabileceği iddiası da bulunuyor. haber linki

    ortaokuldan beri tanırdım alara'yı. bir dönem çocuk halimle aşık olmuştum ona , birkaç yıl boyunca sürmüştü bu aşkım. işin aslı alara da beni pek severdi, hep iletişimde kaldık sonra mesafelerden dolayı pek konuşamaz olduk yine de hal hatır sorardık arada birbirimize. en son 1.5 yıl önce üniversitesine onu görmeye gitmiştim, oturup konuşmuştuk biraz.
    bazen bana ''zor ihtimal ya! belki evde kalırsam seninle evleneceğim söz.'' diyip takılırdı ben de seve seve alara derdim. aile özlemi vardı alara'nın , doğuştan şanssız denebilirdi, annesini ve babasını daha çocukken trajik bir şekilde kaybetmişti, yine de yaşadığı zorluklara rağmen hep dışa dönük, yardımsever, idealist bir insandı. birkaç saat önce canım arkadaşımın, çocukluk aşkımın ölüm haberini aldım, onun hakkında böyle geçmiş zaman kipiyle konuşmak çok üzücü.

    intihar ettiği fikrine inanamıyorum kardeşini pek seviyordu onu öyle tek bırakıp gitmezdi diye düşünüyorum. ayrıca intihar ettiği söylenen yer otel banyosu, duşakabinin demirine insan kendini nasıl asabilir, cinayet ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum, umarım bu davanın üstü kapanmaz ve sonuçlanır.

    sonuç olarak 20 yaşında aramızdan gitti, bir daha geri dönmeyecek. toprağın bol olsun alara umarım şimdi ailenle birliktesindir. keşke ölüm olmasa...
  2. intihar süsü verilmiş bir kadın cinayeti daha. edebiyat camiasında, şiirler hakkında yazdığı yazıları vasıtasıyla tanışma fırsatımız olmuştu.

    sonra kadın mücadelesi için yapılan çalışmalarda yer aldı. olabildiğince destek gösteriyor, yapılması ne gerekiyorsa yapıyordu. kadın örgütleriyle birlikte el eleydi. kadın cinayetleri için sesini yükseltirken, kendisi bir kadın cinayetine kurban gitti. intihar süsü verilerek. böyle bir müdahale içinde gayret eden bir insan nasıl intihar girişiminde bulunabilir?

    hukuk da, üniversite de, öğretim görevlisi de suç ortağı. katil! gereğini yapmayan hakim, erkek adaletine prim veren bir suçlu. öğretim görevlisini ifşa etmekten de geri durmayacağım elbet. hasan atilla güngör.

    otel odasından çıkıp bir mühlet bekledikten sonra "odaya bi gidin intihar etmiş olabilir," diyen adamın rahatlığı, alara'nın ölümünü hızlandırdı. neden onca saat bekledikten sonra, oradaki öğrencilerini odaya yönlendiriyor? beklemesi, alara'nın öldüğünden emin olması değil de nedir? alara'nın yaşama ihtimalini çaldı. hasan atilla güngör ve öğrenciler de dahil. hepsi suçlu! tek tek imha ediyorlar bizi, sesimiz gür çıktığı için.

    ölümleri alışkanlığa dönüştüren bu zihniyetin kadın cinayetlerini normalleştirmesine elbet izin vermeyeceğiz.