• youreads puanı (9.50)


  1. türkiye dizi tarihinin en güzel dizilerinden olan işler güçler dizisinin muhteşem bir kesiti. rakı masasında yapılan bu konuşmanın sonunda, fuat saka' nın "şimdi ne yapar" şarkısı girer ve dizi biter. ne güzel diziydi, arka sokaklar dizisinin 10 yıl, kurtlar vadisi dizisinin 13 yıldır devam etmesine rağmen, tek sezonda bitti. güzel şeyler hep çabuk bitiyor.
  2. insanı kendine çeken samimi bir sahne. keşke bu an gerçek olsa ve ben de orada olsaydım diye düşünüyor insan...

    - yaşanan onca şeye
    - pay edilen ekmeğe
    - birlikte ilk defa dinlenen türkülere
    + ceptekini üleştirmeye
    + başlı kıçlı yatmalara
    + damı akan odalarda kurulan hayallere...

    şimdi ne yapar - fuat saka şarkısı da sanki sahne için yazılmış bir şarkı ya da sahne bu şarkıya uymak için özel olarak çekilmiş...
  3. bazı dizileri izlemesekte geneline hakim olabiliyoruz. bu diziyi o zamanki sevgilim izliyor diye arada izliyordum. mesajlaşırken o dizi izlediğini söylediğinde bende açıyordum, o izliyorsa seviyorsa bende izliyim diye. komik gelecek ama o oynuyor diye facebookta bi futbol oyunu vardı ona bile dahil olmuştum. kızlardan o oyunu oynamaya çalışan bi tek bendim. maksat o seviyosa oynuyosa bende severim oynarım yada en azından bişiden bahsettiğinde anlarım diye.

    ne gariptirki yukarda bahsedilen bölümdeki muhabbeti birlikte izlemiştik. evet o zamanda dokunaklı gelmişti. ama şimdi satır aralarını daha iyi anlıyor insan.

    + nerede ne yapıyorlar acaba sevdiklerimiz, sevgililerimiz?
    + onlar da bizim için "ne yapıyordur acaba" diyorlar mıdır la?
    - mutlulardır heralde.
    + onlar mutlu olsunlar da.

    + damı akan odalarda kurulan hayallere...



    yani tam can alıcı yerini birlikte izlemişiz.
    behzat ç'de de normalde izlemediğim bi dizi ama en can alıcı sahnesini (bizde mutsuz oluruz sahnesi) yakalamışım.

    bide o seviyor diye izlediğim house vardı. sonra yarıda bırakmıştım birlikte izleriz diye.

    bide bana düşüncesiz derler, yok fight cluba laf ettin diye bıdı bıdı ederler. ne yapalım ne yapalım? daha ne yapalım? neyse biz varken mutlu olmayanlar yokluğumuzda ne yapıyor bize ne