1. hakkında fenerbahçelilerin

    "daha on dokuz yaşında düşlerinde özgür dünya
    giydiği çubuklu forma yaşayacak anısıyla
    ali ismail korkmaz fenerbahçe yıkılmaz "

    şeklinde beste yazdığı kişidir.
  2. ölümsüzdür.
  3. bugün doğum günü olan, gezi direnişi sırasında eskişehir’de polisler ve eli sopalı bir grup tarafından dövülerek öldürülen genç.

    ailesi, adına bir vakıf kurmuştur: https://alikev.org/
    19 yaşında öldürülen ali ismail, 17 yaşında başlattığı “toplum için gençlik” hareketi kapsamında köy okullarındaki çocuklar için kitap toplama kampanyaları başlatmış ve bu doğrultuda vakıf da kitap toplayarak adına bir halk kütüphanesi kurmuş.
    vakfın ayrıca öğrenciler için bir burs fonu ve gençbank adlı 15-25 yaş arası gençlerden oluşan ve gençlerin ilçelerde, mahallerde bölgenin ihtiyaçlarına yönelik fikirlerini projelere dönüştürmeleri için destek olan bir de ekibi bulunmakta.

    ilgili haber linkleri:

    9 soruda ali ismail korkmaz davası
    http://www.diken.com.tr/9-soruda-ali-ismail-korkmaz-davasi-2/

    şiddetin devamı ve vehameti hakkında: ali ismail'i öldüren polis mevlüt saldoğan, amirlerini ele verdi.
    http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/ali-ismaili-olduren-polis-itiraf-etti-768164/

    edit: vakıf ayrıca her yıl başka bir dalda yapılacak ödüllü bir yarışma düzenlemektedir. bu yılın yarışma dalı resim, adı ve konusu ise “düşlerinde özgür dünya” dır ve bugün ödül töreni yapılacaktır.
  4. başlık açıldığını görünce bile hüzünlü bi mutluluk yaşadım.boş bırakmayın başlığı.doğum günü ve ölüm yıldönümü hariç de uğrayın.
  5. mutlu
  6. düşlerinde özgür dünya...
  7. sistemli devlet terörü sonucu hayatını kaybeden genç adamdır. yere düşüp tekme yesek de unutmayacağımız, hep 19 yaşında kalacak kardeşimizdir.
  8. bugün doğum günüdür. güzel kardeşim benim. genç ölmek ne kadar kötü birşey. çok zoruma gidiyor be. ailesini hiç düşünemiyorum. güldüklerinde kendilerini suçlu gibi hissediyorlardır eminim. bunu size yaşatanların umurlarında değilken, sizin bu duruma düşmeniz de çok zoruma gidiyor. genç ölmek... bana en acı verende bu. bir insan gençliğinin baharında ölür mü? yaşayacağı güzel günleri nasıl göremez? hiçbir cevap verilmez ki bunlara. "vurmayın öldüm" derken hiç mi acımadınız gencecik çocuğa be âdi şerefsizler. biliyorum, yazıyorum ama boş. sen ışıklar içinde uyu ali'm... hesabı sorulur elbet. bu devran böyle sürüp gitmez.
  9. aynı gece direndik ali'yle. aynı gecenin karanlığında sesimizi duyurmaya, kendi hayatımızın öznesi olmaya çalıştık. gönüllerimiz birdi. ve aynı gece aramızda sadece metreler vardı ali'yle. kaos anında o sol taraftaki sokağa kaçtı, ben ise geriye, caddeye doğru. o korku içinde yapayalnız bir şekilde karanlığın içine doğru ilerledi. cılız bir ışıktı, yetmedi, aydınlatamadı sokağı. ben ise hem korkak hem bencil hem de korumacıydım. ablamı gazdan, joptan, polisten, kalabalıktan uzaklaştırmak adına ilerlemedim, geri kaçtım.

    ve ali gitti... ben kaldım.

    affet beni ali. affet bizi... o gece yekpare olamadık, koruyamadık seni. gerçi kimi koruyabildik ki o geceden beri. sahi ne yaptık ki biz! nice canlar yitip gitti bizim yüzümüzden, bizim aymazlığımızdan. o gece ve ondan sonraki geceler bir olabilseydik, pes etmeseydik belki de... belki de her şey çok farklı olacaktı. bilemiyorum. bildiğim tek şey;
    inandıklarımızın uğruna dövüşmekten korkuyor olmamız. ya çok aciziz ya da inanıyormuş gibi yapıyoruz.

    daha fazla yazabilecek şey bulamıyorum ali. kendimden ve çevremdekilerden utanıyorum biliyor musun? onlar utanmasa da, onlar unutsa da, ben -son geceni paylaştığın korkak çapulculardan biri- zihnimden atamıyorum bazı şeyleri.

    kızma bize savaşmadığımız için olur mu?

    ve dua et bizim için.
  10. ceza'nın ders al isimli parçasında selam verdiği, toplumun bir kesiminin sahip çıktığı kişilik.

    !---- spoiler ----!

    taramalı ya da makinalı buna ne dersen de
    sen korksan da deli ve ali korkmaz
    gol doksanda gelir, adımın atmaz
    ses seda kesilmiş, ses çıkmaz
    ben ve rapim gelir asıl oyunu oynar

    !---- spoiler ----!