1. mesela üstteki yazıyı beğendim ama bunu kimse görmedi.
  2. herkese açık değil de sadece yazının sahibine görünür olması uygun olabilir.
    bozuk
  3. gerçekleşmemesi gerekendir. beğenilme kaygısı güderek yazmanın sebebini henüz anlayabilmiş değilim.

    ne kadar beğenildiğinin ne önemi var? örneğin ben kendi düşüncemi yazıyorum. düşüncem beğenilmediği için düşüncemi değiştirecek değilim. düşüncelerimi sürekli irdelerim bu bambaşka bir şey. zaten biri karşı çıktığında ve bunun üzerine konuşmak istiyorsa iş oradan devam ediyor.
  4. düşünce belirten yorumlarda zaten yazar kendi görmezden gelir, ancak düşünce belirtmeyen yorumlarda "acaba güzel mi yazdım" sorusuna cevap verir. bu yüzden desteklediğim durum.

    edit: kimin + - yaptığının gözükmesi tartışılmaya bile gerek olmayan bir durum.
  5. gorulmeyen kamplasmayi korukleyecek bir girisim olur, sacmaligin daniskasidir. burada toplayacagi iltifatlara gore mi sekillenecek bir zihin; yoksa cekindigi icin ket mi vuracak fikirlerine?

    ulan nasil da kitlesel ruh hastasi olduk? sanal da olsa, burada da bir hayat var. gundelik yasantimizda karsimiza cikan her puruzu giderdik, burasi mi kaldi?

    kazik kadar ve kendince birikimli insanlarin kusmeleri, giderken tum girilerini silmeleri hastaligin be denli ciddi boyutlara vardigini gosteriyor. benim izledigim iki youser vardi, giderken tum girilerini silip, oyle gitmisler. insan gidebilir, isleri vardir, saglik sorunlari vardir; vardir iste. ama bir konuda bir bilgi vermissindir ve o bilgiye muhtac bir insan vardir ve silerek belki de o insanin hayatinda bir kirilma noktasina sebep olmussundur. bunu dusunemeyecek kadar hayvan tipler bunlar, yavsaklar!

    istiyorlar ki; hep pohpohlansinlar, iltifatlarla yuceltilsinler, ego sisirsinler. var mi lan oyle bir dunya?

    kimse kimseyi sevmek zorunda degil. hosgorulu olmak zorunda hic degil. hosgoru adiliktir. ustun, astinin kusurlarini gormezlikten gelmesidir, "seni idare ediyorum" demesidir; ama saygili olmak zorundadir.

    moderator veya youser; farketmez, begenmedigim girileri eksiliyorum; begendiklerimi, artiliyorum. lazim olabilecegini dusundugum konulari da favorilerime ekliyorum. paye sahibi olmak falan bos is, maharet insan olabilmekte.
  6. desteklediğim oylama. herkes herkesi beğenecek diye bir kaide yok. yönetimleri belirlemede yararı olur. kanallar genişler.
  7. neden yazılanları eksileyelim ki! bence eksi (-) oylar kaldırılmalı, çünkü herkesin fikri kendine değerlidir ve insanlar çeşitlidir. bunları tolere etmek gerekir.

    katılmadığınız fikirler, düşünceler gerçekte yanlış olduğu anlamına gelmez.

    (bkz: youser'ların yorumlara oy vermemesi)
  8. böyle bir yeniliğin getirilmesi yukarıda arkadaşların söylediği kadar problemlere yol açacağını düşünmüyorum. kimi giriler o kadar mide bulandırıcı oluyorki bu girilere yüzlerce eksi alındığını görmek kendisini sorgulamaya iter belki o youserın. yani özleştiri mekanizmasını güçlendirebilir. tabi eşşek hoşaftan ne anlar diye de bir gerçek var evet. yine de düşünülmesi gereklidir.
    zepur
  9. tartışılan konunun aslında derininde yazmak beğenilmek için minderi mi olgusu yatmakta.net olarak şudur ki eğer başkalarının beğenisine sunmak için yazmasaydık şuan buraya değil boş bir a4 ya da word sayfasına yazar sonrada siler ya da yakıp atardık. o yüzden eklenmesi gereken özelliktir.