1. sadece yorum sahibinin görebilecek olması ön koşuluyla getirilebilir. yada herkese açık olacaksa kapatma seçeneği de olsun ben incide olduğu gibi her yorumun yanında +- rakamlar görmek istemiyorum ama kendi yorumum kaç kişinin dikkatini çekmiş bilmek istiyorum.
    vagus
  2. gösterilmemesi taraftariyim. zaten favoriler gösteriliyor. onlarin yaninda bir de begeniler ve begenilmeyenler gösterilirse cok fazla sayi ibareleri olur. hem görsel acidan rahatsiz eder hem de o sayilar insanlarin yazilarini bir yerde etkilemeye baslayabilir. yazarda ya da okuyucuda önyargi olusturabilir.

    hem zaten "en begenilen yorumlar" ve "zülfiyare dokunanlar" diye iki bölüm var profillerimizde. bunlar da begenilere göre olusuyor sonucta. net sayı merakı neden ? bu iki bölüm acikcasi benim, "yazilarima arkadaslarin bakisi hangi yönde" gibi sorularimi karsiliyor. ki bir de favorileme olayi oldugu icin baska sayilara ihtiyac duymuyorum.

    ama illa gösterilecekse yukarida bircok arkadasin dedigi gibi kisinin sadece kendi görmeli.
  3. sadece yazara gözükecekse teşvik edici olur. yazılarımızda estetik kaygıyı daha fazla görebiliriz.
  4. hayata geçirilmesi durumunda girilerin uslubu beğeniye göre konumlanmaya başlayacak ve ortaya kalitesiz birbirine benzeyen bir yazım tarzı çıkmasına sebep olacaktır.
  5. zaten sitede hergün istatistiklere bakıyorsanız günün beğenilen ve beğenilmeyen yorumlarında genelde aynı kişiler olduğunu da görüyorsunuzdur. denildiği gibi oy veren kitle hep aynı olduğu için, aynı türde yorumlar beğeniliyor ya da eksileniyor.

    eğer oy sayısının gösterilmesi herkese açık olacaksa bu gene birşeyi değiştirmez. çünkü hala aynı tarzda yorumlar artı veya eksi alacak zaten. hatta daha kötü bile olabilir eksilenen kişi yazmaktan vzgeçebilir ki ben bunu istemem. bu durum heves kırıcı olabilir. burası bir sözlükse herkes kendi görüşünü paylaşıyorsa aksi tezdeki görüşlere de ihtiyacımız var.

    ama her kullanıcı kendisi görecekse güzel bir hareket olabilir. herkesin kendine göre doğrusu var fakat fazlaca eksilenmiş yorumu olan kişi görüşünü eksi aldı diye değiştirmeyecek, bu konu hakkında bir daha düşünecek olabilir.
  6. çokta gerekli olmadığını düşündüğüm sistem.
    youserların yazılarım ne kadar beğenilecek tutkusu olmadığını düşünüyorum.
    popülerlik mi kasıcaz bilgi-düşünce mi paylaşacağız ?
  7. şahsımı ekstra endişeye sevk eden durum. şimdi birileri çıkıp ek hesaplar, paralel hesaplar ve yan hesaplarla üçlü gruplaşma halinde çalışıyor, ek hesaplarla youreads eleştirildiğinde sekmelerde yorum kasarken, paralel hesaplarla trolleme girişimlerinde bulunup ek hesapların yazdıklarını eksiliyor yan hesapların yazdıklarını ek hesaplarla artılıyor troll hesaplarla eksileyerek moderatörlere saldırıyor, sonra da ana hesapla trolleri yasaklayıp paralel hesaplarla zirve düzenleyip yan hesaplarla radyoda dj'lik yapıyor, ek hesaplarla nietzscheci takılırken ana hesapla spinozacı takılıp birbirini eksiliyor, paralel hesapla hem spinozacıları hem nietzschecileri eksileyip, lebiniz'e küfredip siteyi schopenhauerci gösteriyor. böylece megaloman ruhunu tatmin ediyor denilebilir. açıklayamayız valla.
    abi
  8. neden yok ki zaten olsa on numara olur
  9. sözlükte beğenilme kaygısı oluşturur.
    bence gereksiz.
    lsd